Sund Kost >> Kost

Er Risengrød Sundt?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Nogle desserter kan indeholde en hel dags værd af kalorier, især hvis du spiser en super-sized del som dem, der ofte serveres i restauranter. Selv om risengrød er ikke en særlig god kilde til vigtige vitaminer og mineraler, indeholder 4 procent af den daglige værdi for fiber, 6 procent af den daglige calcium behov og 8 procent af det daglige behov for fosfor. Denne dessert kan være en del af en sund kost, hvis du begrænser din del størrelse og spiser primært nærende fødevarer i løbet af resten af dagen.

Kalorier

2010 Dietary Guidelines for Americans anbefaler, at du begrænser kalorier fra faste fedtstoffer og sukker -- kategori i desserter, som normalt falder -- til mellem 5 og 15% af dine daglige kalorier. Hvis du spise 2.000 kalorier om dagen, desserter og andre lækkerier, må ikke indeholde mere end 300 kalorier. Hver 4-ounce servering af klar-til-at-spise risengrød indeholder 133 kalorier, hvilket er relativt lavt for en dessert. Vær opmærksom på del størrelse, men som en tjener er kun omkring en halv kop.

Fedt

Kost med et højt indhold af fedt, især mættet fedt, øge din risiko for Type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme. Den daglige værdi for fedt for en 2,000 kalorie diæt er 65 gram, og at mættet fedt er 20 gram. Fødevarer, der indeholder mindre end 10 procent af den daglige værdi for et næringsstof er betragtes som lav i det pågældende næringsstof. En portion risengrød indeholder 3 gram fedt, hvoraf 2 gram er mættet, hvilket gør det relativt lav i fedt, men lidt højere end ideelt for at mættet fedt indtag. Gør din egen risengrød og hjælp fedtfattig eller fedtfri mælk i stedet for sødmælk eller fløde vil sænke fedt og mættet fedt i denne dessert, og gøre det lidt sundere. Du kan også bruge ikke-mejeri mælk som soja eller mandel, selv om disse kan reducere calcium indholdet i budding, afhængigt af hvilken type du vælger.

Sukker

Indtagelse af for meget sukker, der er sukker eller sødestof sirup og andre sukkeropløsninger, tilsat tilberedt eller forarbejdede fødevarer og drikkevarer, kan det øge din risiko for karies, fedme, forhøjet blodtryk, Type 2 diabetes og metabolisk syndrom. Kvinder bør begrænse deres daglige forbrug af tilsat sukker til 100 kalorier om dagen, og mænd bør indtage mindre end 150 kalorier om dagen fra tilsat sukker, i henhold til American Heart Association. Hver portion risengrød indeholder 64 kalorier fra sukker, så dit sukkerindtag for resten af dagen skal være lav til at passe denne dessert i en sund kost. Herunder rosiner eller anden frugt i risengrød kan give mere naturlig sukker og giver dig mulighed for at reducere sukker i en opskrift. Tilføjelse af lidt ekstra kanel og vanille kan hjælpe dig med at reducere op til en tredjedel af sukker i en opskrift uden en mærkbar forandring i sødme.

Fiber

Forbruge de anbefalede 25 gram fibre om dagen for kvinder og 38 gram per dag for mænd sænker din risiko for højt kolesteroltal, forstoppelse, hæmorider og diverticulosis, en tilstand, hvor poser i din tarmen bliver betændt. Fiber også gør fødevarer mere fylde, så det kan hjælpe dig med at vedligeholde din vægt. Hver portion risengrød kun indeholder 1 gram fiber, så denne dessert er ikke en god kilde til fiber. Hvis du laver risengrød med brune ris, men du kan øge sin fiber indhold, og gøre det mere nærende.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære