Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Ribose Supplement?

En bestemt type af kulhydrat kaldet ribose lader til at tilbyde sundhedsmæssige fordele som en kilde til brændstof for kroppen. Det hjælper kroppen med at gøre adenosin trifosfat -- en vigtig kilde til energi også kendt som ATP. Ribose er almindeligt markedsføres til sport performance. Men de kliniske data indikerer, at det ikke lykkes at vise fordele på dette område, ifølge New York University Langone Medical Center. Forskning, der ikke tyder på, at ribose kan være til gavn for dem med kronisk træthed syndrom, hjertesvigt og fibromyalgi.

Interessen for Ribose

Ribose er en type sukker, der findes i planter og dyr. Den typiske kost, men leverer beløb er for lavt til, terapeutiske virkninger, i henhold til NYU Langone Medical Center. Af denne grund, tilskud er nødvendige for, at den ønskede effekt. Den type af ribose, der findes i kosttilskud, er D-ribose, og en typisk dosis er alt fra 1 til 10 gram om dagen, ifølge den medicinske center. Videnskabelige undersøgelser har brugt meget højere doser, dog.

Mulige Energimæssige Fordele

D-ribose tilskud kan forbedre symptomer på kronisk træthedssyndrom og fibromyalgi, i henhold til en pilotundersøgelse. Forskere fra Fibromyalgi og Træthed Centre i Dallas foretaget en lille undersøgelse, der omfatter 41 patienter diagnosticeret med enten kronisk træthed og fibromyalgi. Deltagerne tog 5 gram af D-ribose, tre gange dagligt. D-Ribose væsentligt forbedret energi, søvn, mental klarhed, smerte intensitet og trivsel, ifølge undersøgelsen. Resultaterne blev offentliggjort i November 2006-udgaven af "Tidsskrift for Alternativ og Komplementær Medicin."

Hjertesvigt Supplement

Træthed er en fælles klage af patienter med hjertesvigt. Forskere teoretisere en reduktion i ATP niveauer af et svigtende hjerte er skyld i det. For at teste denne teori, forskere gennemført en undersøgelse, der omfatter kongestiv hjerteinsufficiens patienter. Deltagerne tog 5 gram af D-ribose tre gange dagligt i otte uger. Undersøgelsen fandt, at supplere ribose boostet hjerte funktion og forbedret udøve tolerance i alle patienter. Forskere, offentliggjort resultaterne i "International Journal of Cardiology" September 2009.

Sikkerhed af Kosttilskud Ribose

Formel sikkerhed undersøgelser undersøge ribose tilskud mangler. Men der er ingen rapporter om alvorlige eller vedvarende bivirkninger, i henhold til NYU Langone. Mindre bivirkninger omfatter milde mave ubehag, kvalme og diarré og hovedpine. Stop med at tage ribose og kontakt din læge, hvis du oplever generende bivirkninger, der er relateret til brugen af det. Ribose har en sød smag, som nogle kan finde ubehagelige, ifølge den medicinske center.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

Foto Credits

  • BananaStock/BananaStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære