Sund Kost >> Kost

Hvad Er det, der Kræves Kalorieindhold Beløb for en 15-Årig Kvindelig?

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret: 06 December, 2018

Du måske tror, at en 15-årig skal til at spise mindre, fordi hun er yngre og hendes krop er mindre. Tværtimod. Teenage-piger har brug for om den samme mængde kalorier som en voksen kvinde, hvis ikke mere. Kalorier støtte den hurtige vækst og udvikling, der sker i løbet af denne tid, og det er afgørende, teen piger få nok af dem. Det er også vigtigt, at de ikke spiser for mange kalorier og bliver overvægtige.

Tæl Kalorier

Kalorie behov, der er baseret på køn, alder og aktivitetsniveau. Drenge typisk kræver flere kalorier end piger, og mere aktive teenagere kræver flere kalorier, end mindre aktive teenagere. Ifølge Academy of Nutrition and Dietetics, en 15-årig pige, der er moderat aktive brug for 2.000 kalorier hver dag. Moderat aktiv betyder, at hun udfører alle aktiviteter i hendes daglige liv og bliver omkring 30 til 40 minutter af let til moderat motion hver dag.

En 15-årig pige, der ikke er meget aktiv og der er minimal aktivitet uden for de daglige gøremål behov 1.800 kalorier. En meget aktiv pige, som går i indgreb i mere end 40 minutters moderat motion hver dag i tillæg til de daglige aktiviteter i levende behov på 2.400 kalorier.

Kulhydrater, Protein og Fedt

At spise den anbefalede for 1800 til 2400 kalorier, hun har brug for hver dag er en god start, men at få den rette balance af makronæringsstoffer sæt en teenager pige op for optimal sundhed.

Kulhydrater er den vigtigste kilde til brændstof i en teenagers kan og bør gøre op omkring 50 til 60 procent af hendes daglige kalorier. Komplekse kulhydrater fra hele korn, frugter, grøntsager og bønner bør være den primære kilde, mens simple kulhydrater fra slik og forarbejdede snacks bør være kun en lejlighedsvis nydelse.

Fedt også give energi og hjælpe en teenager pige krop absorbere fedtopløselige vitaminer A, D, E og K. Men fedt også bidrager med en masse kalorier til kosten; hvert gram fedt indeholder 9 kalorier, der henviser til, at kulhydrater og protein har kun 4 kalorier per gram. Fedt bør begrænses til ikke mere end 30 procent af de 15-årige kost. Desuden, mættede fedtstoffer, der findes i fede kød og junk fødevarer, der udgør mindre end 10 procent af kosten.

Protein indtag, der er ikke noget at være alt for bekymrede over. I henhold til HealthyChildren.org teenagere får typisk to gange den mængde af protein, de har brug for hver dag. Hvad der er mere vigtigt, er kilde til protein, der skal være lean og minimalt forarbejdede.

Sund Mad Valg, for Teenagere

Når teen piger har sunde fødevarer ved hånden, er de mere tilbøjelige til at spise dem, snarere end at forkæle sig selv i lav-næringsstof -, høj-kalorie-junk fødevarer. Her er nogle ideer til udsætning køleskab og spisekammer:

Kulhydrater: Hele korn brød, hele hvede pasta, quinoa, brune ris, havregryn, bladgrøntsager, peberfrugt, asparges, broccoli, æbler, bær, cantaloupe

Fedtstoffer: Fede fisk, nødder, frø, oliven olie

Protein: Kylling bryst, kalkun, magert oksekød, fisk, bønner, tofu, fedtfattige mejeriprodukter

En kost, der primært er hele fødevarer og meget få forarbejdede fødevarer er det sundeste for voksende teenagere. Teenagere har også brug for at drikke masser af vand og bør holde indtag af sukkerholdige drikke som juice, sodavand, sødet te til et minimum.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta, GA. Hun modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland, og hun er certificeret personlig træner, fitness ernæring specialist, og yogalærer. Hun har skrevet til forskellige online-og trykte publikationer, herunder Livestrong.com, SFGate, Healthfully, og Chron.com. Besøg forfatteren på www.JodyBraverman.com.

ADVERT

Mest populære