Sund Kost >> Kost

Raffineret Vs Uraffineret Kokosolie

Skrevet af Andrea Cespedes; Opdateret November 21, 2018

Kokos olie er det darling "ren" at spise. Fortalere hævder, at dette mættet fedt har været udskældte for år, og at den er ideel til stegning, bagning og supplerende energi i smoothies. Men, hvis du ønsker at hoppe med på vognen, købe kokosolie er ikke så let som du måske tror. Du er konfronteret med valg, herunder krukker mærket "raffineret" og "uraffineret." Begge versioner tilbyder fordele, men du vil mærke en forskel i smag, udseende og næringsværdi.

Raffineret Kokosolie

Raffineret kokosolie er "tør sleben," hvilket betyder, kokosnødder er blevet bagt før den olie, der udvindes. Så olien er "bleges" at dræbe mikrober og fjern eventuelt støv, partikler og insekter. Blegning involverer ikke et rengøringsmiddel, men snarere en proces, som den olie, der er passeret gennem en blegning ler for filtrering.

Resultatet er en klar, mild smag olie. Det er perfekt for skønhed applikationer, såsom en hair conditioning, og for folk, der ikke er en fan af en fed kokos smag i deres fødevarer.

Nogle mindre versioner af raffineret kokosolie har tilføjet delvist hydrogenerede fedtstoffer, der er tilføjet, også. Delvist hydrogeneret fedt er et menneskeskabt produkt – en type af trans fedt, der er særligt dårligt for din sundhed. Hvis du vælger raffineret kokosolie, læse etiketten for at sikre, at dine valg er ren kokosolie uden tilsætningsstoffer.

Raffineret kokosolie er mere forarbejdet end uraffineret. Hvis det er vigtigt for dig at spise fødevarer, der er så tæt på deres naturlige tilstand som muligt, raffineret kokosolie er nok ikke et godt valg for dig.

Raffineret kokosolie har en røg punkt på 350 grader F. Du kan bruge det til sautering eller bagning, men det er ikke acceptabelt til stegning på grund af denne temperatur barriere.

Uraffineret Kokosolie

Uraffineret kokosolie gennemgår en proces, der kaldes "wet milling." Olie udvundet fra friske kokosnødder, spundet ned i en centrifuge, og undergår ingen blegning. Dette gør uraffineret, også kendt som "jomfru" eller "ren," den mindst forarbejdede form af kokosolie til rådighed.

Med mindre raffinement, du får en større kokos smag. Plus, vil du også modtage flere næringsstoffer. Når kokos olie er raffineret, bagning og blegning reducerer antallet af polyphenoler og medium-kæde fedtsyrer til rådighed. Disse forbindelser er hvad tilbyder antioxidant og anti-inflammatoriske ydelser, således, uraffineret kokosolie kan blive bedre, hvis du tager det for at øge din sundhed. Raffineret kokosolie er ikke blottet for disse næringsstoffer, den har bare færre.

Raffineret kokosolie har en røg punkt på 400 grader F, hvilket betyder, at det er mere velegnet til stegning. Men, vil det give en kokos-y smag i de fleste opskrifter.

Det har også en kortere holdbarhedstid, og kan være lidt mere pebret.

En Note Om Kokosolie ' s Sundhedsmæssige Fordele

Kokosolie har forskning, der understøtter dens potentielle sundhedsmæssige fordele, men mange af disse undersøgelser er ikke entydige. Kokos olie er en medium-kæde mættet fedt, så er det metaboliseres lidt anderledes og hurtigere end andre former for mættet fedt, som findes i animalske produkter. Da det metaboliseres hurtigt, det er en hurtig kilde til energi.

Men da forskning på kokos olie er fyldestgørende, især når man tænker på det som en del af et hele den Vestlige kost, det bør indtages i moderate mængder. Mættede fedtstoffer, der stadig har potentiale til at påvirke dit kolesteroltal og øger din risiko for hjertesygdomme.

Om Forfatteren

Andrea Cespedes tjent sin ernæring legitimationsoplysninger fra Nutrition Therapy Institute i Denver, Colorado. Hun er også en personlig træner, master yoga instruktør, løbe coach, gruppe fitness instruktør og Ironman triathlet.

ADVERT

Mest populære