Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Reducere Indtaget af junkfood hos Børn

Skrevet af Nadia Haris ; Opdateret December 27, 2018

Mange emballerede og forarbejdede fødevarer, der er markedsført til børn, fordi de er velsmagende og let at spise. Men disse fødevarer er høj i sukker og fedt, og der er lav næringsværdi. Det er vigtigt at lære dine børn til at spise mere afbalancerede, hele fødevarer og undgå junk food. Disse sunde kostvaner kan påvirke deres fysiske, følelsesmæssige og mentale vækst og udvikling, og selv deres voksne år.

Fjerne emballerede og forarbejdede snacks fra dit køkken og hjem. Må ikke købe junk fødevarer såsom chips, kiks, sodavand, slik og frosne pizzaer og kager snacks. Fjernelse af usunde, men praktisk junk food muligheder vil hjælpe dig og dine børn med at træffe bedre valg af fødevarer.

Fyld dit køkken med sund snack muligheder for, at dine børn vil nyde. Nogle er nem at tilberede snacks omfatter hel-hvede lav-natrium kiks og fedtfattig ost, nødder og tørret frugt som rosiner, tørrede abrikoser og datoer. I stedet for sodavand og sukkerholdige saft, holde vand flasker, hjemmelavet limonade og sukker-fri juice i køleskabet. Fryse friske juice, pureret frugt eller yoghurt til at gøre frosne desserter i stedet for at spise fedt - og sukker-rige ice-cream.

Lave frisk frugt mere tiltrækkende for børn, ved at tjene skyllet og skåret æbler, pærer, ferskner, abrikoser og andre frugter med spreder sig som peanut smør og marmelade. Forberede grøntsager som selleri, agurker, gulerødder og peberfrugt ved at skære dem i let-at-spise fingre; serveres med et lavt fedtindhold, fløde, ost, yoghurt, hummus eller andre dips.

Tilberede sunde alternativer til junk food. For eksempel, lave bagte kartofler og chicken nuggets derhjemme i stedet for friturestegning. Prøv også at bage grøntsager som grønkål og yam skiver til at træffe sunde chips. Forklar dine børn, at spise fastfood og praktisk, emballerede fødevarer er ikke sundt. Vise dem, at det er nemt og hurtig til at træffe sundere valg.

Fungere som en sund eksempel. Ikke spiser junk food i foran af dine børn. Lad dem se du spise en afbalanceret måltider og snacks lavet fra hele fødevarer regelmæssigt.

Tip

Base måltider og snacks på de fem vigtigste fødevaregrupper -- kulhydrater, proteiner, fedtstoffer, grøntsager og frugt, -- men at begrænse fedt og sukkerholdige fødevarer.

Stock op på sunde ingredienser som hel-hvede pasta, brød og brune ris til at lave nærende måltider for dine børn. Disse fødevarer er høj i væsentlige fiber, som er vigtigt for fordøjelsessystemet sundhed.

Tv-reklamer kan fremme usund junk fødevarer cravings i dine børn. Begræns tv-visning og forklare at dine børn, at disse snack fødevarer er ikke sundt at spise regelmæssigt.

Advarsel

Det kan være svært at sikre, at dine børn spis afbalancerede måltider og snacks hver dag, og i nogle tilfælde vil børn ikke spiser nok. Børn i skolealderen har brug for mellem 1,740 og 1,970 kalorier om dagen, så det er vigtigt, at disse er ikke tomme kalorier fra junk food.

En dårlig kost i barndommen kan føre til sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og osteoporose eller svage, skrøbelige knogler senere i livet.

Dit barn kræver tre portioner af calcium-rige fødevarer en dag, snacks, såsom en kop yoghurt, en tændstikæske-størrelse stykke ost eller en 150 ml glas mælk.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

ADVERT

Mest populære