Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Reducere Syre i Tomat Baseret Gryderetter

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 21, 2018

Med deres fed farve og smag, tomater udgør et godt fundament for at lave en gryderet. De indeholder et naturligt højt niveau af glutaminsyre, en aminosyre, der har tilfældig effekt af at gøre andre fødevarer smager bedre og mere krydrede. Desværre, der er masser af andre syrer i tomater, og tomater-baserede saucer og gryderetter, der kan forårsage fordøjelsesbesvær og ubehag for spisende gæster med følsomme maver. Det er muligt at reducere surhedsgraden i den gryderet, eller du kan maskere sin smag for mindre følsomme spisende gæster.

Tilføje Bagepulver

Hvis spisetid er truende og din gryderet er alt for surt for behageligt at spise, er der kun én virkelig praktisk måde for hjem kokke til at nedsætte syreindholdet. Det er gennem brugen af bagepulver. Det er en basisk kemiske korrekt kendt som natrium bikarbonat, der reagerer med syre for at producere kuldioxid gas. Rør 1/2 tsk natron i din gryderet og vente, mens det skummer op og derefter aftager. Rør din gryderet grundigt og smag det til at se, hvor surt det er det stadig. Gentag disse trin, indtil du har tæmmet den gryderet til en mere mave-venligt niveau, og derefter justere dets krydderier, indtil den smag er fint afbalanceret.

En Knivspids Sukker

Hvis din bekymring er mindre for din mave, og mere til din smag, kan det ikke være nødvendigt at reducere den fysiske syreindhold i saucen. Maskering, at det i stedet er en helt fornuftig strategi, at bringe den gryderet surhedsgrad i ind ved at finjustere sine andre varianter. Den mest direkte måde at gøre det på er med sødme. En lille mængde af råsukker, agave sirup eller naturlig honning, der kan tage kanten fra din gryderet, bringe ud den fulde smag af tomater. Alternativt kan du røre i søde ingredienser såsom mellow-flavored æbler, revet gulerødder eller karamelliseret løg og lad dem opløses i den gryderet, som det kokke.

Tilføj Lidt Salt

Selv om sødme tællere surhedsgrad meget effektivt, det er ikke din eneste mulighed. En lille mængde af salt kan også reducere surhedsgraden ' s indflydelse. Du kan tilføje det i form af rent bord salt eller havsalt eller gennem salt ingredienser som ansjos eller pancetta. De to sidstnævnte tilføje rigt krydrede smag til saucen, og hjælper med at skjule syreindhold, som gør, svampe, selleri og mange andre ingredienser. Varme krydderier kan supplere surhedsgrad og hjælpe maskere sin virkning, så dristige brug af enten sort peber eller chili kan også hjælpe maskere surhedsgrad. Ikke bruger denne mulighed, hvis din mave er følsom, fordi mens det skjuler den surhedsgrad på din gane, kan det øge din angst efter måltidet.

Brug Lav Syre Tomater

Der er et gammelt ordsprog, at den virkning, at "en ounce af forebyggelse er værd en pund for helbredelse." I tomat-baserede gryderetter, at en ounce af forebyggelse tager form af valg af lavere syre tomater til at begynde med. I haven kan du vælge at plante lav-syre-sorter såsom Es, Es) 55VF, Stor Pige, Cal Es eller San Marzano og bruge dem, friske eller frosne, som grundlag for din gryderet. Hvis du foretrækker at arbejde fra dåse tomater, premium San Marzano tomater fra Italien er især god, men du kan også finde hjemlige sorter, der er mærket som lav syre. Husk på, at forskellen mellem en lav-syre og en høj syre tomat er relativt mindre, så selv med lav syre tomater, du måske nødt til at bruge en af de andre teknikker.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære