Sund Kost >> Ernæring

Er Rød Frugtfarve Usunde?

Hvis du køber en rød fødevarer forarbejdede produkt i Usa, er det sandsynligt til at indeholde en vis form for kunstige farvestoffer. Mange andre lande, især i Europa, er efterhånden forbudt, syntetiske farvestoffer til levnedsmidler, på grund af årtiers forskning tyder på, at de tilføjer toksicitet for mad og ikke er væsentlige ingredienser. Produkter, der markedsføres overfor børn, herunder korn, snacks og drikkevarer i pulverform, er især farverige, vækker bekymring blandt forældre og sundhedsprofessionelle, der spekulerer på, om disse farvestoffer er ved at blive reguleret korrekt.

FDA Certificering

Usa ' s Food and Drug Administration regulerer producenter, brug frugtfarve i forbrugernes marked. Syntetiske farvestoffer skal være certificeret, mens farvestoffer lavet af naturlige ingredienser, er undtaget fra certificering.

Fordi syntetiske farvestoffer er billigere at bruge og giver generelt lysere, mere ensartet farve end de naturlige farvestoffer, mange fødevareproducenter vælge dem, i henhold til den Internationale Food Information Council. For rød frugtfarve, de bruger Federal Farvestoffer og Farver, eller FD&C, Red No 3 og No 40, samt Citrus Red No. 2.

Cochenille-Ekstrakt

Selvom naturlige fødevarer farvelægning er lavet af ting som sukkerroer juice, beta-caroten, paprika og carmine, denne type af farvestof er ikke altid så sikre, som det lyder. Cochenille-ekstrakt, eller gulgrøn farve, et rødt farvestof, der ofte anvendes i fødevarer, drikkevarer, kosmetik, er lavet af knuste organer, der er af Central-og Sydamerika er cochenille fejl, ifølge University of Michigan allergolog Dr. James L. Baldwin. En allergisk reaktion på dette farvestof kan udløse anafylaktisk shock, astma eller en faretruende pludseligt fald i blodtrykket. Det er svært for forbrugerne at undgå cochenille ekstrakt, siger Baldwin. Det er fritaget fra FDA certificering fordi det er lavet af naturlige ingredienser og er ofte ikke angivet på etiketterne på fødevarer.

Rød 40

Siden 1970'erne har forskere studeret en mulig sammenhæng mellem kunstige fødevarer, farvestoffer og adfærdsmæssige problemer hos børn. I 2007, "The Lancet", der blev offentliggjort en undersøgelse om børn i alderen 3, 8 og 9, hvoraf det fremgår, at nogle kunstige farver øgede forekomster af hyperaktivitet i den almindelige befolkning.

I sin 2010-publikationen "Mad Farvestoffer: En Regnbue af Risici," Center for Videnskab i Offentlighedens Interesse, at cites årtiers forskning tyder på, at Red 40, som er afledt af råolie, indeholder kræftfremkaldende stoffer, at fremskynde fremkomsten af kræftsvulster i mus. Et af disse studier fandt også, at 15 procent af andet symptom-fri folk har haft allergiske aktuelle reaktioner på Rød 40. Fordi Rød 40 ser ud til at udgøre en alvorlig sundhedsrisiko, CSPI bedt FDA om at forbyde det i 2008.

Citrus Rød 2

Hvert år, ca 2 milliarder appelsiner er dyppet i Citrus Rød 2, en certificeret azo-baserede fødevarer farvestof, ifølge CSPI. I 1969, the International Agency for Research on Cancer og World Health Organisation, erklærede, at Red 2 ser ud til at forårsage maligne lungekræft og blære tumorer hos mus og rotter, og det bør ikke anvendes som tilsætningsstof i fødevarer til mennesker. Da farvestoffet ikke nå papirmasse af en orange, FDA tillader Usa at producere, distributører, til at dyppe citrus produkter i Rød 2 til farve skind. Hvis du bruger appelsinskal i opskrifter, bruger de kun økologiske appelsiner.

Konklusion

Kunstige farve tilsættes til fødevarer for at gøre det mere sjov og tiltrækkende for øjet, men det tilføjer ikke smag eller næringsstoffer og er ikke en væsentlig ingrediens. Bekymringer om sikkerheden af røde farvestoffer til levnedsmidler er legitim, og at forbrugerne kan undgå det ved at købe økologiske produkter og læse etiketter på fødevarer.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære