Sund Kost >> Sunde Måltider

Anbefalet Vitaminer for Seniorer

Som du alder, din krops behov for vitaminer ændre. Ideelt, din kost, og de fødevarer, du spiser, bør indeholde alle de næringsstoffer, du har brug for. Men som en ældre voksen, nogle vitaminer er nemmere for kroppen at absorbere i supplement form. Hvis du tror, du er nødt til at tage et vitamin supplement, tale om det med din læge først for at sikre, at tillægget ikke vil interagere med dine recepter.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er afgørende for at skabe nye røde blodlegemer, men det spiller også en rolle i dit stofskifte, hjerne processer og reparation af genetisk materiale. Kød, fisk, æg og mælkeprodukter er nogle af de bedste kilder til B-12; men, som senior, bør du få vitamin fra kosttilskud snarere end hele fødevarer kilder. B-12 fra animalske fødevarer nødt til at bryde væk fra protein ved hjælp af saltsyre i maven. Som du alder, din krop ikke gør så meget mavesyre, så nogle B-12 passerer gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen uden at blive absorberet, ifølge Office for Kosttilskud forklarer. Multivitaminer, B-12, kosttilskud og berigede fødevarer, såsom morgenmadsprodukter, der indeholder syntetiske B-12, som allerede i en fri form, hvilket betyder at det ikke er nødvendigt at bryde ud, før absorption. Formål at få 2.4 mikrogram af B-12 hver dag, primært fra kosttilskud eller berigede fødevarer.

D-Vitamin

Som din krop begynder at få ældre, dine knogler naturligvis blive svagere. Selvom du ikke kan forhindre tab af knoglemasse alle sammen, du kan bremse det ned ved at få mere af vitamin D. Dette vitamin forbedrer optagelsen af calcium, som holder dine knogler stærke og mindsker din risiko for knoglebrud, som du alder. Din krop indeholder nogle af D-vitamin, når du går ud i direkte sollys, men i deres ældre år, denne proces er ikke så effektiv. I 50'erne og 60'erne, er du nødt 600 internationale enheder af D-vitamin per dag. Efter en alder af 70, din anbefaling stiger til 800 IUs dagligt i henhold til Kontoret for Kosttilskud. I tillæg til kosttilskud, vil du også få D-vitamin fra berigede mejeriprodukter, salmon, cod liver olie, hele æg, berigede appelsinsaft og nogle berigede morgenmadscerealier.

Vitamin K

Møde dine daglige vitamin K anbefaling – 120 mikrogram for mænd og 90 mikrogram for kvinder – er afgørende for blod funktioner, noter Linus Pauling Institute. K-Vitamin er ansvarlig for at gøre din blodprop. Hvis du har et fald eller skade dig selv, K-vitamin, hopper i, og sikrer, at sår heler ordentligt. Derudover, K-vitamin kan hjælpe med at forhindre tab af knoglemasse fra osteoporose, selv om der er behov for yderligere forskning. Din daglige multivitamin kan indeholde en stor del af dine K-vitamin krav, men at spise mere broccoli, spinat, grønkål og Swiss chard hæver din K-vitamin niveauer, endnu mere.

C-Vitamin

Som en antioxidant, vitamin C menigheder off frie radikaler, der ødelægger sunde celler. Vitamin beskytter dine øjne, mindske din risiko for aldersrelateret macula degeneration; reducerer skader på hjertet væv, minimere dine chancer for at udvikle hjerte-kar-sygdom og øger dit immunforsvar, hvilket reducerer din risiko for at blive syg. Mens du tager en vitamin C tillæg kan ikke hjælpe med at forhindre at blive forkølet i løbet af vinteren, det kan forkorte varigheden af symptomer, forklarer Kontoret for Kosttilskud. De fleste frugter og grøntsager-især citrusfrugter, jordbær, broccoli og rød peber -- er fyldt med C-vitamin, men din multivitamin er en anden måde at få mere. Mænd har brug for 90 mg dagligt, mens kvinder bør få 75 mg per dag. Rygning øger oxidativt stress på celler ved at øge niveauer af frie radikaler i din krop, så hvis du ryger, har du brug for yderligere 35 mg c-vitamin.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Comstock/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære