Sund Kost >> Ernæring

Anbefalet Natrium Indtag Per Dag for Mænd

Skrevet af Laura Michele Oliver; Opdateret December 27, 2018

De vilkår, natrium og salt er typisk brugt i flæng. Tabel salt er natrium kombineret med chlorid. Den højeste koncentration af natrium i kroppen, kan findes i skelettet. Mavesyren også indeholder tilstrækkelige mængder. På trods af den salte smag, sved indeholder en begrænset mængde af natrium i forhold til den samlede koncentration i kroppen. Natrium er nødvendigt for, at flere funktioner i kroppen. Men overdreven indtagelse af natrium kan føre til forskellige sygdomme.

Funktioner

Natrium fungerer som en elektrolyt i kroppen. Med 95 procent, der ligger uden for dine celler, natrium hjælper med at afbalancere væske i kroppen. Natrium hjælper med din celle membraner opretholde en sund struktur og gør det muligt for visse molekyler transporteres ind og ud af cellerne. Også, natrium har vist sig at støtte den neuromuskulære funktion og syre-base balance.

Anbefalinger

Tilstrækkelig indtagelse af natrium for sunde, unge mænd er 1,5 gram per dag. Dette omfatter ikke personer, der kræver større mængder, såsom konkurrencedygtige atleter eller de, der udsættes for ekstrem varme. Ældre mænd kræver 1.2 til 1.3 gram per dag på grund af nedsat energi indtag. Personer, der indtager større end 2,3 gram natrium hver dag, har en øget sandsynlighed for at udvikle visse sygdomme. Derfor 2.3 gram per dag er den daglige maksimale.

Høj Natrium Niveauer

Overdreven natrium forbrug har en bred vifte af sundhedsmæssige konsekvenser, der omfatter højt blodtryk, hjertesygdom og nyresygdom. Også, højt indtag kan påvirke dine knogler ved at øge mængden af calcium, som udskilles af kroppen. Personer diagnosticeret med forhøjet blodtryk, diabetes eller kronisk nyresygdom bør være særlig opmærksom på deres natrium forbrug.

Den Amerikanske Kost

Den typiske Amerikanske kost består af fire til fem gram natrium, hvilket er langt over den øvre tolerable grænse for 2.3 gram. Prøve at reducere dine natrium indtag ved at spise færre forarbejdede fødevarer og måltider på restaurant. Forbruge friske frugter og grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter, lav-natrium nødder og magre proteiner, som har en begrænset mængde af natrium. Endelig erstatte bordsalt med urter og krydderier for at tilføje smag.

Om Forfatteren

Laura Michele Oliver fik sin bachelor i ernæring fra Auburn University. Hun fungerede som en diætetiske praktikant på Rush University Medical Center i Chicago, hvor hun også er uddannet med en Master i klinisk ernæring. Nu arbejder hun som en registreret diaetetiker i Brooklyn, N.Y.

ADVERT

Mest populære