Sund Kost >> Kost

Anbefalet LDL

På trods af dens dårlige ry, som kroppen har brug for kolesterol for at holde sig sund. Kolesterol holder cellemembraner fleksibel og bruges til at producere hormoner, galdesyrer og d-vitamin det er Dog ikke alle typer af kolesterol er skabt lige. High-density lipoprotein, eller HDL-kolesterol færger lipider fra blodbanen til leveren for bortskaffelse og beskytter dig mod hjertesygdomme. Omvendt, low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol har en tendens til at bygge op på væggene i blodkar og forårsager alvorlige helbredsmæssige problemer. Til hjertet sundhed, er det vigtigt at holde din LDL niveauet så lavt som muligt.

Test

Alle over 20 år skal have deres kolesterol niveauer kontrolleres hvert femte år, ifølge de Cleveland Clinic. Det anbefales, at du har din LDL niveauer testet som en del af en komplet lipid profil, som vil vise din HDL, triglycerider og total kolesterol, også. Den komplette lipid profil, som kræver en simpel blodprøve efter en 12-timers hurtigt, herunder alle føde-og drikkevarer, undtagen vand. Blodet sendes til et laboratorium til analyse, og du bør have resultater inden for et par dage.

Fortolkning Af Resultater

Kolesterol er målt i milligram per deciliter. Hvis du har en LDL-niveau på 140, der betyder, at du har 140 mg kolesterol distribueres gennem 1 deciliter blod. For raske, voksne, LDL niveauer bør være på eller under 130 milligram per deciliter. Generelt, vil sænke dit LDL det bedre. Der er ingen minimum LDL-score.

Risikofaktorer

Den anbefalede LDL-niveauet for personer med risikofaktorer, der er meget lavere. Hvis du har en moderat risiko for hjerte-sygdom, bør du sigte efter et LDL under 100 milligram per deciliter. Hvis du er i høj risiko for hjertesygdom, din anbefalede LDL er under 70 milligram per deciliter. Du er i høj risiko for hjerte-sygdom, hvis du har nogen af følgende betingelser er: diabetes, perifer arterie sygdom, carotis artery disease eller en tidligere slagtilfælde eller hjerteanfald. Derudover er der to eller flere af de følgende variabler til at sætte dig i meget høj risiko for hjerte sygdomme: forhøjet blodtryk, lavt HDL-score, ryger -, familie-historie, alder og et højt LDL-score.

Hvad skal du Gøre

Hvis din LDL-niveauet er for højt, vil lægen drøfte flere muligheder med dig. Ændre din livsstil, er det første og mest vigtige linje i forsvar mod for højt kolesteroltal. Du bliver nødt til at stoppe med at ryge, spise mindre fedt og kolesterol, øger dit indtag af fibre fra frugt, grøntsager og hele korn og motion de fleste af ugens dage. I nogle tilfælde kan medicin være nødvendigt at sænke LDL.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

Foto Credits

  • Kød og ost appetitvækker billede af Julija Sapic fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære