Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er den Anbefalede Daglige Værdi af B-12?

Vitamin B-12 er vigtigt, at en række grundlæggende metaboliske funktioner. Det virker i synergi med B-vitamin folat for at danne genetiske materiale, producerer aminosyrer og generere røde blodlegemer. Selv om andre vandopløselige vitaminer er typisk findes i et bredt udvalg af det meste plante-baserede fødevarer, vitamin B-12, som kun forekommer naturligt i animalske produkter. Vitamin B-12 er også forskellige, fordi det er gemt i leveren, der henviser til, at overskydende mængder af andre vandopløselige vitaminer er generelt udskilles.

Anbefalede Indtag

Den anbefalede daglige dosis, eller RDA, for vitamin B-12 er designet til at opfylde behovene hos raske individer inden for bestemte aldersgrupper. For de første 12 måneder af livet, ADT for vitamin B-12 til spædbørn er omkring 0,5 mikrogram per dag. Krav til småbørn, unge, ældre, børn og unge, der spænder fra 0,9 mikrogram til 1,8 mikrogram vitamin B-12 per dag. For sunde teenagere og voksne, ADT for vitamin B-12 er 2,4 mikrogram per dag, mens gravide og ammende kvinder skal 2.6 mikrogram og 2,8 mikrogram vitamin B-12 en dag, hhv.

Daglig Værdi

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration indstiller daily value vitamin B-12 på 6 mikrogram. Et næringsstof, der er daglig værdi ikke er en afspejling af de enkelte indtag krav, snarere, det bruges til at afgøre, om en standard servering af mad er en god kilde til, at næringsstof. Daglige værdier, der er angivet på etiketterne på fødevarer som procenter per portion. Mens den daglige værdier for næringsstoffer som jern, calcium og C-vitamin er altid inkluderet i prisen på fødevarer, daily value vitamin B-12 er kun angivet, hvis en fødevare har været befæstet med det. En fødevare, der giver 20 procent eller mere af den daglige værdi for vitamin B-12, i en portion vurderes at være højt på næringsstoffer.

Kilder I Kosten.

Vitamin B-12 er naturligt til stede i fisk, skaldyr, kød, fjerkræ, æg og mejeriprodukter mælk og dens produkter, herunder yoghurt og ost. Mange fisk er særligt rige kilder -- sockeye laks giver 4.8 mikrogram vitamin B-12, eller 80 procent af den daglige værdi, per 3-ounce servering. Muslinger, oksekød lever, tun, laks og bøf af oksefillet er også gode kilder til det pågældende næringsstof. Per kop, fedtfattig mælk og fedtfattig yoghurt hver give 18 procent af næringsstoffer er daglig værdi. Vitamin B-12 er også tilføjet nogle morgenmadsprodukter og korn-produkter, der giver veganere en kost kilde til næringsstoffer. Berigede fødevarer, skal staten daily value vitamin B-12, der leveres af en enkelt portion.

Overvejelser

I sin naturlige form, vitamin B-12 er bundet til protein i fødevarer. Det er udgivet for absorption, når maven udskiller tilstrækkelige mængder af syre og pepsin, en fordøjelsesfremmende enzym. Ifølge National Institutes of Health, op til 30 procent af de voksne over 50 år producerer ikke nok, at maven syrer til at optage tilstrækkelige mængder af vitamin B-12 fra animalske produkter, en tilstand kendt som atrofisk gastritis. Personer med denne tilstand generelt kan absorbere den syntetiske former af vitamin B-12 er føjet til korn produkter eller findes i kosttilskud.

Vitamin B-12 mangel er karakteriseret ved svaghed, blodmangel, forvirring, tab af appetit og følelsesløshed eller prikken i ekstremiteterne, blandt andre symptomer. Hvis du har mistanke om du har lave niveauer af vitamin B-12, se din læge straks.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære