Sund Kost >> Kost

Anbefalede Daglige kalorieindtag for Ammende Kvinder

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret: 06 December, 2018

Mængden af kalorier, en ammende mor behov for, afhænger af hendes egen fysiologi, hendes niveau af motion, og om hendes spædbarn er udelukkende amning eller ej. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, hvor meget du skal spise mens de ammer din baby, tale med en læge eller diætist om dine bekymringer.

Generelle Retningslinjer

I almindelighed, de fleste ammende kvinder skal bruge omkring 500 kalorier mere om dagen end deres ikke-ammende kolleger. Dette typisk, at der tilføjer op til mellem 2.000 og 2.500 kalorier om dagen for kvinder, der forsøger at opretholde deres nuværende vægt. Men en kvinde, der ammer, bør fokusere på hendes krop sult cues, og ikke på det konkrete antal af kalorier, hun er tidskrævende. Hun skal spise, når hun føler sig sulten, og fokusere på at opretholde en afbalanceret og nærende kost, der hovedsageligt består af frugt, grøntsager, fuldkorn, magert kød og sunde fedtstoffer. Fordi en kvindes krop kan ændre sig hurtigt i månederne efter fødslen og en baby amning mønstre kan ændres, efterhånden som han vokser, det nøjagtige beløb af kalorier en ammende mor behov kan ændre sig i løbet af amning forhold.

Slankekure

En ammende mor, som er interesseret i at tabe vægt, trygt kan skære kalorier til omkring 1.800 kalorier om dagen, når barnet har nået 2 måneder gammel. At skære kalorier tidligere end dette kan forstyrre kroppens evne til at stabilisere produktionen af mælk i de afgørende første måneder. Fordi amning i sig selv forbrænder kalorier, en ammende mor kan finde ud af, at hun taber i vægt, selv når man spiser normalt. At miste mere end 1 kilo om ugen kan være en indikation af, at du ikke får nok kalorier.

Bekymringer

At skære kalorier ved mere end omkring 25 procent kan medføre en afbrydelse, i mælk, i henhold til La Leche League International. Dette er endnu mere af en bekymring, hvis du pludselig reducere mængden af kalorier du vil tage på i stedet for gradvist at reducere dit kalorieindtag over tid. En anden fare for, at indtagelse af for få kalorier, mens du ammer, er underernæring;, hvis en ammende kvinde ikke får nok mad, hun kan heller ikke få nok næringsstoffer.

Overvejelser

En kvinde, der ammer og ønsker at tabe sig, kan vælge at forhøje sit niveau af motion i stedet for eller i tillæg til at skære kalorier. En 20 - til 40-minutters daglig gåtur med din baby kan brænde op til 200 kalorier, ifølge læge Dr. Jay Gordon. I virkeligheden, 2007 revision i "Cochrane Database af Systematiske Reviews" fandt, at en kombination af motion og skære kalorier var mere effektiv til at miste postpartum vægt end hver metode alene, og at kombinationen af motion og moderat kalorieindhold reduktion ikke synes at påvirke amning ydeevne.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære