Sund Kost >> Ernæring

Er den Anbefalede Daglige tilførsel for B12-Vitamin I 1.000 Mcg?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 12 December 2018

Din krop har brug for vitamin B-12 til at fremme sundheden af dit nervesystem, for at hjælpe dig med at bruge jern optimalt og for at støtte metabolismen af fedtstoffer, proteiner og kulhydrater. Også kendt som cobalamin, vitamin B-12 er også nødvendig for syntesen af røde blod celler, DNA, RNA og immunsystemet sammensat S-adenosylmethionin, eller Samme. Hvis du ikke spiser tilstrækkelig vitamin B-12, kan du blive mere tilbøjelige til at lide af hjerte-karsygdomme, kræft og aldersrelateret macula degeneration. Det er dog ikke klogt at overstige den anbefalede daglige tilførsel af vitamin B-12, medmindre du specifikt har fået besked på at gøre det ved din læge.

Anbefalet Daglig Dosis

Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board anbefaler, at raske, voksne mænd og kvinder over 19 år gamle forbruge på 2,4 mikrogram vitamin B-12 hver dag. Gravide kvinder skal 2.6 mikrogram dagligt, og kvinder, der ammer skal 2.8 mikrogram dagligt. Men på grund af absorption rate er faldende med alderen, og personer over 50 år, muligvis så meget som 500 til 1.000 mikrogram supplerende vitamin B-12 hver dag.

Tolerable Øvre Indtag Niveau

Det tolerable upper intake level, eller UL, af et næringsstof, der er det maksimale beløb, som man kan forbruge dagligt uden sandsynligvis oplever alvorlige bivirkninger. Food and Nutrition Board har ikke fastsat en UL for a-vitamin B-12 for voksne, da der er ingen kendte bivirkninger forbundet med at tage mere end den anbefalede daglige tilførsel. Der er dog ingen videnskabelige undersøgelser, der er til rådighed til definitivt at bevise, at tage så meget som 1.000 mikrogram vitamin B-12 regelmæssigt er enten nyttige eller sikker. Hertil kommer, at kroppen kan ikke selv i stand til at absorbere så høj oral dosis af a-vitamin, ifølge Linus Pauling Institute.

Fødevarer Kilder

Den bedste måde for en sund voksen til at opfylde hendes behov for vitamin B-12 uden at overskride det er at indtage fødevarer, der er rige på næringsstoffer. Eksempler på gode kilder indeholde æg, mælk, yoghurt og ost. Disse fødevarer udgør mellem 10 og 19 procent af det anbefalede daglige indtag af vitamin B-12 per portion. Fødevarer, der er 20 procent eller mere af vitamin s RDA i hver servering anses for fremragende kilder og inkluderer 3 ounce af muslinger, 3 ounce af oksekød, 1 kop vitamin-berigede morgenmadsprodukter eller 3 ounce af fisk, såsom laks, ørred, tun eller kuller.

Tilskud

Linus Pauling Institute rådgiver, at veganere, strenge vegetarer og personer over 50 år kan være nødvendigt at tage en vitamin B-12 tillæg til at nå deres daglige kræves indtagelse. Men, vitamin B-12 tilskud kan forstyrre den korrekte funktion af nogle lægemidler, herunder antibiotika, metformin, anti-beslaglæggelse medicin og kemoterapi narkotika. Det kan også forårsage en ubalance i niveauet af andre B-vitaminer. Du må ikke tage mere end den anbefalede dosis, og gøre forsøg på at selv-behandle en medicinsk tilstand med supplerende vitamin B-12.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære