Sund Kost >> Kost

Anbefalede Mængder af DHA OG EPA Dagligt

Omega-3 fedt eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, eller DHA, kan sænke din risiko for hjertesygdom, ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration. Disse essentielle fedtstoffer er også involveret i udvikling af hjerne, humør og adfærd, der potentielt er til gavn for dem, der lider af bipolar lidelse, opmærksomhed underskud/hyperactivity disorder, ordblindhed, autisme, dyspraksi og aggression, ifølge en artikel offentliggjort i "Alternative Medicine Review" i 2007. Men for at få disse fordele, er du nødt til at forbruge DHA og EPA i tilstrækkelige mængder.

Samlede Anbefalet Omega-3 Fedtstoffer

Den Amerikanske Diætetiske Association anbefaler at forbruge 500 mg per dag af en kombination af EPA og DHA og 1,3 2,7 gram per 2.000 kalorier af andre omega-3 fedt, alfa-linolen syre, eller ALA, som din krop kan blive til EPA og DHA. Omlægningen er ikke særlig effektiv, så det er bedst at indtage EPA og DHA samt ALA. Mennesker med hjertesygdomme, der kan drage fordel indtager større mængder omega-3 fedtstoffer, der består af cirka 1 gram per dag af kombineret EPA og DHA, anbefaler American Heart Association.

EPA og DHA

EPA og DHA har forskellige funktioner, EPA, som primært påvirker humør og adfærd og DHA, der primært påvirker hjernens udvikling, i henhold til 2007 "Alternative Medicine Review" artikel. Ud af den anbefalede daglige indtagelse af EPA og DHA, mindst 220 mg bør bestå af EPA, anbefaler University of Maryland Medical Center. Undersøgelser af de sundhedsmæssige fordele af omega-3 fedtstoffer, typisk anvende større mængder af DHA af omkring 1.000 til 2.500 mg per dag, som kan være nødvendige for at opnå nogle af disse fordele.

Kilder

Fede fisk herunder laks, tun, sild og sardiner, er en af de bedste kilder af DHA og EPA. Forbrugende to 4-ounce portioner af fede fisk om ugen vil give dig passende niveauer af disse essentielle fedtstoffer. For dem, der bruger omega-3 fedtstoffer, for at hjælpe med at behandle hjertesygdomme, høje triglycerider eller en anden helbredstilstand, fisk olie kosttilskud gør det nemmere at nå det højere indtag af EPA og DHA, der er nødvendige til dette formål. Check etiketter til at se, hvilke mærker indeholde den mest EPA og DHA pr kapsel, som 3.000 mg fiskeolie er ikke det samme som 3.000 mg af EPA og DHA. Nogle kapsler består af mindre end halvdelen af EPA og DHA, med resten af indholdet, der består af en anden olie.

Overvejelser

Varierer hvilken type fisk, du spiser, og stick med fisk, der er lav i merkur for at undgå høj kontaminant niveauer. Lav-kviksølv muligheder omfatter laks, havkat, sej, dåse light tun og rejer. Hjælp fisk olie kapsler til at øge din EPA og DHA indtagelse kan forårsage bivirkninger, herunder maveonde, løs afføring og opstød. Mennesker, der tager blodfortyndende medicin, blodtryk medicin eller diabetes medicin bør ikke tage fisk olie kosttilskud uden først at tale med deres læge, da fiskeolie kan øge virkningen af disse lægemidler. Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration anbefaler, at forbruger ikke mere end 2 gram EPA og DHA fra kosttilskud om dagen og ikke mere end 3 gram i alt.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Laksefilet på en udskæring bestyrelsen billede af Zakharchenko fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære