Sund Kost >> Kost

Anbefalet Mængden af Umættede Fedt per Dag

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: 06 December, 2018

Administration af dit kolesterol spiller en afgørende rolle i at holde dit hjerte sundt, og at afværge hjertesygdomme, som er den hyppigste årsag til dødsfald i Usa. Se dine mættet fedt indtag og få dit fedt fra det meste umættede kilder; disse er blandt de bedste måder at holde dit kolesteroltal under kontrol.

Betydningen af at Vælge Umættede Fedtstoffer

Kolesterol på sin egen er ikke i sig selv dårligt. Faktisk, din krop har brug for en lille mængde af denne fedt-lignende stoffer for at fungere korrekt. Det er en vigtig bestanddel af cellemembraner og spiller en rolle i at producere D-vitamin og mave-syre. Dog, når der er for meget kolesterol ophobes i blodet, kan det føre til åreforkalkning og i sidste ende hjerteanfald eller slagtilfælde. Mættet fedt i din kost hæve dårlige kolesterol i blodet, hvilket gør det sundeste at vælge umættede fedt fra kilder af et flertal af de tid. Den gode nyhed er, at tage skridt til at ændre din kost kan sænke din risiko for hjertesygdom.

Umættet Fedt Anbefales Indtag

Hvert femte år, Department of Health og Human Services, sammen med Department of Agriculture, udgivelser ernæring anbefalinger til at hjælpe med at guide Amerikanerne mod valg af sunde fødevarer. I stedet for at anbefale en lav total fedt indtag, de retningslinjer, der anbefaler et lavt indhold af mættet fedt indtag. Det anbefales, at du begrænse mættet fedt til mindre end 10 procent af dine kalorier, i henhold til 2015-2020 Kostråd for Amerikanerne. Hvis du sigter mod at holde din samlede fedt indtag på mellem 20 og 35 procent af din samlede kalorier, der betyder 50 til 65 procent af din samlede fedt indtag skal komme fra umættede kilder.

Regne Din Umættede Fedt Mål

Hvis du lige er begyndt i fastsættelsen af din umættede fedt mål, begynder at regne ud, hvor meget umættet fedt at sigte efter. Som en tommelfingerregel, hvis du stikker til en 2,000 kalorie diæt, din samlede fedtindtag bør konto for 400 til 700 kalorier, hvilket er 20 til 35 procent. Af dette beløb, målet er at få 50 til 65 procent fra umættede kilder. Ved hjælp af en 2,000 kalorie diæt som et eksempel, der svarer til 200 til 450 kalorier fra umættet fedt. Foretage justeringer, hvis du følger en diæt, der er højere eller lavere end 2.000 kalorier, og bruge det som en retningslinje, når du foretager dit valg af fødevarer.

Valg Af Umættede Fedtstoffer Kilder

Enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer er de to primære umættede fedt grupper, der findes i din kost. Af disse to grupper, flerumættede fedtstoffer er den mest potente indflydelse på at sænke niveauet af dårlige kolesterol. Mest mættet fedt kommer fra animalske fødevarer, mens de fleste vegetabilske olier, der leverer en blanding af mono - og flerumættede fedt, med en gruppe, der ofte dominerer fat profil. Fødevarer rige på monoumættede fedtstoffer omfatter avocado, visse nødder som mandler og pekannødder, og græskar-og sesamfrø. I mellemtiden hørfrø, valnødder og fisk giver rige kilder til flerumættet fedt. Derudover, fisk afgørende omega-3 flerumættede fedtstoffer, de fleste hjerte-sunde fedtstoffer, der findes i din kost. Sigte mod at spise to portioner af fede fisk som laks og makrel hver uge, anbefaler American Heart Association. Dette vil hjælpe dig med at få din omega-3 krav og drage fordel af hjerte-sundhedsmæssige fordele.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære