Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Betyder den Virkelige Kola Møtrik Gør ved Kroppen?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: December 02, 2018

Når Coca-Cola-der blev lanceret i det 19 århundrede, blev det udråbt som en forfriskende cool alternativ til at lave te og kaffe. Det indeholdt mild doser af to eksotiske stimulanser, den sydamerikanske koka og Afrikanske kola nødder. Coca er for længe siden blevet droppet til fordel for konventionelle koffein, og kola-smag nu er kunstig, men kola nødder -- i modsætning til coca blade -- fortsat har en række legitime anvendelser. Som kaffe, te, yerba mate, det er en fornøjelig naturlig stimulans.

Den Lift

Kola nødden er rig på koffein, som også findes i kaffe, te, maté og -- i små mængder -- chokolade. De nødder, der faktisk har et højere indhold af koffein end kaffe, som er derfor, de er ofte tygges i deres oprindelige Afrika som en stimulans. Koffein hjælper med at bekæmpe træthed, lige som det gør i kaffe og te, og hjælper med at fremme årvågenhed og god psykisk funktion. Nødder indeholder også væsentlige mængder af glucose og stivelse, som supplerer infusion af mental friskhed med et hurtigt boost af fysisk energi. Når maden er knap, lokale ofte tygge kola nødder til at hjælpe med at undertrykke sult og mad cravings.

Brummer

Betagende, kola-nødder er en potent kilde til en anden velkendt stimulans: theobromin, alkaloid foderblandinger, der giver chokolade meget af sin charme. Selv om theobromin ' s indsats er mindre potent end koffein, det er tænkt at bidrage til opmærksomhed og også en følelse af velvære. Den berusende blanding af koffein og theobromin, kombineret med den energi, der leveres af møtrik stivelse og glucose, kan redegøre for mild følelse af eufori, der normalt er rapporteret efter at tygge nødder.

Gå Dybere

Ligesom alle andre koffein-baserede stimulans, kola nødder kan få nogle fysiske bivirkninger, hvis de indtages i for store mængder. Jitteriness, hovedpine, uregelmæssig hjerterytme, og mangel på søvn er alle almindelige eksempler, ligesom de er med kaffe. Nuts også stimulere produktionen af mavesyre og kan være problematisk for mennesker med sår. Nødder er kendt for at have en mild vanddrivende effekt, sandsynligvis på grund af deres theobromin indhold. Ved at stimulere blodcirkulationen, kola-nødder er også troede-ligesom kaffe og andre stimulanser -- til at fremskynde driften af oral smertestillende som aspirin.

Hvor Finder jeg Det?

Medmindre du bor i nærheden af en meget god etniske marked, du er usandsynligt at finde kola nødder i deres naturlige tilstand. Få mainstream læskedrik fabrikanter anvender true kola i deres drikkevarer længere, selv om det kan findes i et par fornemme sodavand. Du er mere tilbøjelige til at finde det i produkter som energi barer, hvor dens dyder som en stimulans, der kan vise, at god fordel. Butikker har specialiseret sig i vitaminer og kosttilskud undertiden foretage kola uddrag i kapsel form, en flydende ekstrakt eller "cola-vin."

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære