Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Læse Natrium Procenter på Mad Pakker

Selvom natrium får et dårligt ry fra mange sundhedsprofessionelle, der spiller en vigtig rolle i at opretholde kroppens væskebalance, sender impulser og giver mulighed for muskel sammentrækning og afslapning. Men når der er for meget natrium ophobes i blodbanen, det tiltrækker vand og forårsager forhøjet blodtryk. Over tid, overskydende natrium er skadeligt for dit hjerte, nyre, lever og andre større organer. At lære at læse natrium procenter på ernæring etiketter med til at sikre en sund natrium indtag under den daglige anbefalede indtag.

Anbefalet Daglig Indtagelse (FUI)

2010 Kostråd anbefaler, at voksne indtager mindre end 2.300 mg natrium per dag. Men, personer med visse risikofaktorer eller sundhedsmæssige forhold skal forbruge mindre end 1.500 mg natrium per dag. Denne anbefaling omfatter midaldrende voksne, ældre voksne, Afrikansk-Amerikanere og personer med højt blodtryk, diabetes eller nyresygdom.

% Daily Value

Fødevarer, der typisk har en kolonne med titlen "% Daglig Værdi." Ifølge American Heart Association, er denne kolonne angiver den procent af natrium i en enkelt servering i forhold til den anbefalede daglige mængde. Hvis du ønsker at begrænse dine natrium indtag, vælge fødevarer med en Procent Daglige Værdi af mindre end fem -- dette betyder, at en servering af mad bidrager med mindre end 5 procent af din daglige anbefalede natrium indtag. De procentsatser, der er baseret på en kost på 2000 kalorier pr dag og en forskning, udvikling og innovation på 2.300 mg natrium. Hvis dit anbefalede daglige indtagelse af kalorier er mindre end eller større end 2.000 kalorier, din anbefalede daglige indtag af natrium kan være anderledes-hvilket ville betyde, at den procentdel på mad-værdi er ikke længere præcis til dig. Denne regel gælder også for personer med en lavere FOU-natrium-hvis dit anbefalede daglige indtag, der er mindre end 2.300, de procentsatser, der præsenteres på mad-label brug for at blive justeret til dine specifikke forskning, udvikling og innovation.

Natrium Krav

Som du inspicere emballage til fødevarer, vil du måske bemærke, påstande eller udsagn om produktet er natrium indhold. Disse krav kan være en smule misvisende, så det er vigtigt at forstå, hvad de betyder. Ifølge American Heart Association, et produkt, der kan gøre krav på at være "natrium-fri" eller har "natrium", hvis den har mindre end 5 mg natrium. En "meget lavt indhold af natrium" produkt, der skal have mindre end 35 mg natrium, mens et "lavt saltindhold" produkt, der skal have mindre end 140 mg natrium.

Alle i Navnet

Sammen med læsning fødevarer mærket, det er en god vane at gennemgå ingrediens listen, så godt. Natrium kan dukke op i ingredienslisten i et par forskellige navne. Det kan også blive omtalt som mononatriumglutamat, eller MSG, natron, bagepulver, dinatriumfosfat, natriumcitrat, natrium nitrat, natrium fosfat, natriumalginat eller natriumhydroxid. Du vil også ønsker at bemærke, hvor natrium ingrediens falder i listen. Hvis natrium er en af de første få ingredienser på listen, det er generelt sikkert at antage, at produktet er ret høj i natrium.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære