Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er det anbefalede daglige indtag af Selen?

Selen er en type af spor mineral, der virker som en antioxidant ved at slippe af med skadelige frie radikaler og reducerer din risiko for kroniske sygdomme. Mange fødevarer i din kost giver selen, så du er mest sandsynligt møde den anbefalede daglige dosis, eller RDA. Hvis du tager et dagligt multivitamin, det kan endda tilføje flere selen til din kost, men der går ud over din anbefalede daglige dosis kan føre til toksiske niveauer i dit system.

ADT

Den anbefalede kost tilførsel af selen er den samme for mænd og kvinder. Efter 14 år og hele voksenalderen, du har brug for 55 mikrogram, ifølge Linus Pauling Institute. Den eneste gang, din anbefaling går op er, hvis du bliver gravid. Under graviditet, du har brug for 60 mikrogram, hvilket øges til 70 mikrogram, mens du ammer.

Fødevarer Kilder

Kød, fisk og skaldyr og fisk er nogle af de bedste kilder til selen. Tre ounce af laks, hellefisk eller krabbe hver har omkring 40 mikrogram selen. Du vil få omkring 35 mikrogram fra 3 ounces rejer eller svinekød. En 3-ounce servering af oksekød eller kylling bryst har cirka 15 mikrogram selen. En 8-ounce glas mælk og byder på 5 mikrogram, 1 kop kogte ris indeholder 20 mikrogram og 1 kop kogt beriget nudler giver næsten 40 mikrogram selen.

Toksicitet

Da selen er giftigt i høje doser, det har en etableret tolerable øvre indtag niveau på 400 mikrogram per dag for voksne, ifølge Linus Pauling Institute. Kronisk forhøjede selen niveauer, en tilstand kendt som selenosis, fører til skrøbelige hår og negle. Du vil også have alvorlige gastrointestinale gener, hududslæt, dårlig ånde, ekstrem udmattelse og problemer med dit centrale nervesystem. Nogle sorter af paranødder er ekstremt højt i selen, der giver toksiske niveauer af næsten 550 mikrogram i en 1-ounce servering. Hvis du ofte indtager Brasilien nødder eller tage en daglig multivitaminpille, der indeholder selen, overvåge din indtagelse forsigtigt, for at undgå indtagelse af toksiske niveauer.

Selen og Kræft

I 2012 en undersøgelse foretaget af forskere ved University of East Anglia i storbritannien, forskere, som har evalueret effekten af antioxidanter på forebyggelse af kræft i bugspytkirtlen. I undersøgelsen, som er offentliggjort i "Gut," 23,658 forskning deltagere i alderen 40 og 74 holdt styr på deres mad indtag i syv dage. Af de deltagere, 3,970 blev senere diagnosticeret med kræft i bugspytkirtlen. Forskere har beregnet, at møde dine daglige anbefaling af selen, ud over vitaminer C og E, som drastisk reducerer din risiko for at udvikle kræft, især kræft i bugspytkirtlen. Få tilstrækkelige mængder af disse antioxidanter forhindrer, at omkring én ud af tolv tilfælde af kræft.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære