Sund Kost >> Ernæring

Ikke Rå Havregryn Har Mere Fiber?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret: November 19, 2018

Øge dit daglige fiber til de anbefalede 21 til 38 gram om dagen kan hjælpe med at nedsætte din risiko for hjertesygdomme, Type 2 diabetes og fordøjelsesproblemer som forstoppelse og diverticulosis. De opløselige fibre i havre er især en fordel, da det er den type, der har potentiale til at sænke dit kolesterol. Madlavning din havre vil ikke reducere mængden af fiber, de indeholder.

Madlavning og Fiber

Kogning reducerer ikke den mængde fiber, der er indeholdt i fødevarer, i henhold til University of Florida Forlængelse. Kogte fødevarer, der har lige så meget fiber som deres rå kolleger, så rå og kogt havre er lige gode kilder til fiber. Men du bliver nødt til at spise mere kogt havre for at få den samme mængde fiber som i rå havre, da vand udvider sig havre.

Fiber Pr 1-Cup, Der Tjener

En 1-cup servering af rå regelmæssig eller hurtig havre indeholder 307 kalorier, 54.8 gram kulhydrater og 8.2 gram fiber. Den samme størrelse servering af kogt havre giver 166 kalorier, 28.1 gram kulhydrater og 4 gram fibre. Grunden til fiber indhold er lavere, fordi det kun tager 1 / 2 kop rå havre til at gøre 1 kop kogt havre.

Fiber efter Type af Havre

Selv om instant havre er mere forarbejdede end almindelige eller hurtig havre, en kop kogt instant havre har de samme 4 gram fibre, der findes i en kop almindelig eller hurtig havre. Men jo mere forarbejdet din havre er, jo mere hurtigt de nedbrydes under fordøjelsen. Det glykæmiske indeks er et mål for, hvor hurtigt kroppen fordøjer en fødevare, og hvor meget mad forårsager blodsukker til at svinge. Øjeblikkelig og hurtig havre har et højere glykæmisk index ratings, og dermed har en større indflydelse på dit blodsukker end almindelig gammeldags valset havre, som gør, valset havre, der er et sundere valg.

Stigende Fiber i Din Havregryn

Du kan øge fiber i din skål med enten kogte eller rå havregryn, ved at tilføje andre høj-fiber fødevarer som bær, æbler, bananer, knust hørfrø, hakkede tørrede frugter og nødder. Disse tilføjelser vil også øge smag og naturlige sødme af dine havregryn, samtidig med at du for at undgå usunde tilsat sukker.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære