Sund Kost >> Ernæring

Rå Grønne Ærter Næringsstoffer

En liste velsmagende grøntsager vil sandsynligvis begynde med majs og gulerødder, men friske grønne ærter har faktisk mere sukker. Ærter har også flere kalorier, end typiske grøntsager. Men kalorier og sukker er stadig rimelige, og de er afbalanceret med et løft af protein, fibre, jern og energi-producerende B-vitaminer.

Makronæringsstoffer

En kop grøn ærter leverer 8 gram protein og 7 gram fiber. Det betyder, at mænd får 14 procent af den anbefalede daglige indtag af protein og 19 procent af deres daglige værdi af kostfibre. Kvinder får 17 procent af det daglige indtag af protein og 30 procent af deres daglige fiber. Den samme tjener har 117 kalorier og 8 gram sukker. Andre grøntsager som spinat, tomater, broccoli, gulerødder og salat, have 5 til 50 kalorier, og halvdelen af den mængde sukker.

C-Vitamin

Som det organ, der er fremtrædende vandopløselig antioxidant, vitamin C beskytter celler mod frie radikaler. Frie radikaler er naturligvis dannet i løbet af biokemiske processer. Hvis de ikke neutraliseres af antioxidanter, frie radikaler forårsager cellulære skader, der kan føre til sygdomme, såsom kræft og hjerte-kar-sygdom. C-Vitamin er også afgørende for dannelsen af kollagen og syntese af nogle aminosyrer. En kop rå grønne ærter giver 64 procent af den anbefalede daglige indtag af c-vitamin.

Vitamin A

A-Vitamin findes i flere forskellige former, herunder en gruppe, kaldet carotenoider. Ærter indeholder carotenoider beta-karotin, lutein og zeaxanthin. Kroppen omdanner beta-caroten i type A-vitamin, der er nødvendigt for at sikre en sund vision, men beta-caroten også virker som en antioxidant. Lutein og zeaxanthin kun fungere som antioxidanter, som beskytter dine øjne. De kan hjælpe med at forebygge aldersrelateret macula degeneration og grå stær. Du vil få 37 procent af den anbefalede daglige indtag af A-vitamin i bare 1 kop rå grønne ærter.

Vitamin K

K-Vitamin skal være til stede for at sikre, at dine blodpropper korrekt. Det er ansvarligt for aktivering af proteiner, der regulerer knoglemineralisering og også regulerer væksten af celler i nervesystemet. K-Vitamin kan hjælpe med at forhindre forkalkninger, der fører til åreforkalkning og hjerte-kar-sygdom, ifølge forskning offentliggjort i juni 2009 udgave af "American Journal of Clinical Nutrition." Rå grønne ærter levere 30 procent af den anbefalede daglige indtag af K-vitamin i en 1-cup, der tjener.

Flavonoider

Flavonoider er en stor gruppe af plante-baserede stoffer, der har antioxidant og anti-inflammatory egenskaber. De kan også forhindre, at visse typer af kræft ved at stimulere enzymer, der fjerner kræftfremkaldende stoffer fra kroppen eller ved at hæmme væksten af kræftceller. Grønne ærter har omkring 10 mg af flavonoid quercetin i en 1-cup, der tjener.

Servering Tips

Friske grønne ærter har sådan en fin, sød smag, at de fungerer godt med en bred vifte af fødevarer og kan blive forvandlet til supper, salater eller hovedretter. De danner den perfekte base for friske krydderurter, f.eks mynte, estragon eller basilikum, der lyser op og supplere pea ' s smag. Parret dem med revet gulerødder, skåret i skiver rød peber og dine foretrukne vinaigrette til en salat, som giver et ekstra boost af vitamin C, A og K. Bland ærter med spaghetti, sauteret pancetta, Parmesan og en støvregn af olivenolie for en entree. Opret en pasta salat hjælp rotini, marineret artiskok hjerter og grønne ærter og top det med en aioli dressing lavet af mayonnaise, citronsaft og masser af hvidløg.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære