Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Ranch Dressing Indeholder Hvede?

Hvis du har fjernet hvede fra din kost, fordi du har en intolerance, eller fordi du har cøliaki, er det vigtigt at vide, hvilke produkter, der er sikkert for dig at medtage i din kost. Hvede eller hvede biprodukter, der vises i et stort udvalg af emballerede og forarbejdede fødevarer, herunder visse mærker af ranch dressing.

Hvorfor Hvede Kan Være i Ranch Dressing

Du kan ikke nødvendigvis stole på, at enhver flaske ranch dressing er hvede-fri. Læs i stedet ingredienser label omhyggeligt. Mange fødevareproducenter bruge hvede eller gluten, som er et fortykkelsesmiddel, ifølge Harvard Medical School, som gør disse mærker off-grænser. Andre ingredienser, der kan indeholde spor af hvede, så godt.

Ord, Der Betyder, Hvede eller Gluten

Enhver flaske ranch dressing, der viser malt, ølgær eller gærekstrakt, er off-grænser, fordi disse ingredienser angiver, at produktet indeholder hvede eller gluten, ifølge Beth Israel Deaconess Medical Center. Ranch dressing, der er lavet med hydrolyseret, hydrogenerede eller texturized vegetabilske eller plante protein har også gluten i det. Kunstige farver og smag, kan også harbor hvede eller gluten, så kan den generiske betegnelse "stabilisatorer." Hvis ingrediens etiketten indeholder spiselige stivelse, fødevarer stivelse, filler, maltodextrin eller mononatriumglutamat, ranch dressing sandsynligvis ikke hvede eller gluten-fri.

Vælger Gluten-Fri Dressing

Hvis den flaske, der specifikt angiver, at produktet er gluten-fri, kan du være forsikret om, at det ikke indeholder hvede. De fleste fødevareproducenter også omfatte en erklæring om ansvarsfraskrivelse, normalt under ingredienslisten, om maden var pakket i en facilitet, der også processer almindelige allergener, herunder hvede. Når man spiser på restauranter, spørg din server eller leder til at se emballagen på den ranch dressing, de bruger til at afgøre, om det er sikkert for dig at bestille. Hvis den restaurant, der laver sin egen dressing, bede om at tale med kokken eller kok til at bestemme, hvilke ingredienser, går ind i opskriften.

Gør Hjemmelavet Ranch Dressing

Piskning din egen ranch dressing vil hjælpe dig med at lave et produkt, som du kan være sikker på, er hvede-fri. Kombinere lav-fedt kærnemælk med fedtfattig creme fraiche, et stænk eddike og tørret hvidløgspulver. Rør yderligere urter og krydderier såsom selleri salt, sort peber, oregano, purløg eller persille, tyder på, Carol Fenster, forfatter af "1,000 Glutenfri Opskrifter." Hver af disse ingredienser er hvede-fri. De fleste supermarkeder lager ranch dressing pulver, som du røre i kærnemælk og mayonnaise til at gøre ranch dressing. Som med flaske ranch dressing, men det er vigtigt at læse ingredienser etiket for at være sikker på, pulver, du vælger, er faktisk hvede-fri. Ikke alle mayonnaise er glutenfri. For eksempel, hvis mayonnaise lister stabilisatorer eller malt eddike i ingredienslisten, det er ikke glutenfri. Se for krukker af mayonnaise, der udtrykkeligt angiver, at de er glutenfri for at være sikker.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Jack Puccio/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære