Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Rejse Seratonin

Passende niveauer af serotonin kan være forskellen mellem en god dag og en dårlig én. Serotonin er en neurotransmitter, der leverer kemiske beskeder i hele hjernen og kroppen. Det er produceret i nervecellerne i hjernen fra aminosyrer tryptophan. National Institutes of Health rapporter om, at serotonin har en stor indflydelse på dit humør, og lave niveauer af det er forbundet med depression. Det spiller også en rolle i at regulere din kropstemperatur og åndedræt. Du kan hæve dit serotonin-niveauet, ved at følge nogle enkle trin.

1

Nyd solen. En undersøgelse i 7. December, 2002, udstedelse af "the Lancet," rapporterer, at serotonin produktion er direkte relateret til mængden af sollys, du er udsat for. Lave mængder af sollys om vinteren, er der korrelerer til at lave serotonin produktion og øget risiko for depression. Eksponering for sollys kan hurtigt øge produktionen.

2

Få noget motion. Ifølge en rapport i November 2007 udgave af "Journal of Psychiatry og Neurovidenskab," motion øger produktionen af serotonin. Fysisk aktivitet øger fyring af neuroner, som producerer serotonin. At tage en tur eller ride en cykel vil få din neuroner fyring, men balance og strækøvelser vil også arbejde. En undersøgelse i juli-September 2007-udgaven af "Nigerianske Quarterly Journal of Hospital Medicin" hedder det, at patienter, der udføres stabilisering øvelser for lav ryg smerter havde en 17% stigning i serotonin-niveauet umiddelbart efter deres træningspas.

3

Tænk glade tanker. Alex Korb, Ph.d., forfatteren til en artikel offentliggjort i November 17, 2011-udgaven af "Psykologi i Dag," hedder det, at blot huske lykkelige begivenheder øger serotonin produktion i hjernen. På den anden side, at huske sørgelige begivenheder vil sænke serotonin produktion. Tænk tilbage til det sjovt gange eller se på billeder af underholdende arrangementer for at jogge din hukommelse.

4

Spis fødevarer rige på tryptofan. National Institutes of Health forklarer, at spise fødevarer med tryptofan øge serotonin-niveauet. Disse fødevarer omfatter ost, nødder, kylling, æg, fisk, frø, peanut butter og tyrkiet.

5

Få en massage. En massage, der lindrer din stress ved at reducere niveauet af cortisol, dit stress-hormon, og øger niveauet af serotonin, ifølge en undersøgelse i oktober 2005-udgaven af "The International Journal of Neuroscience." Forskere fra University of Miami fandt, at serotonin-niveauet i fag, der var steget med 28 procent efter en massage.

Ting, Du Bliver Nødt

  • Nødder og møtrik butters
  • Ost
  • Fjerkræ

Tip

  • Lave en "Godt Tænkt" journal og skrive noget ned, der bringer et smil på dit ansigt. At læse det senere vil hjælpe dig med nemt at huske, hvad du har at smile og være taknemmelig for.

Advarsel

  • Hvis du har en familie historie af kræft, eller som er følsomme over for solen, tale med din læge, før du øge din udsættelse for sol.

Om Forfatteren

En certificeret kostvejleder, der bestod i health, fitness og ernæring, Traci Vandermark har været at skrive artikler i hendes speciale felter, siden 1998. Hendes artikler har optrådt både online og på print i publikationer såsom Simple Overflod, "Catskill Land Magasin," "Fugle og Blomster," "Hættepåsættere" og "Land" Opdagelser."

Foto Credits

  • Jupiterimages/Goodshoot/Getty Images
ADVERT

Mest populære