Sund Kost >> Ernæring

Er Radiser Godt for Dig?

Radiser kan enten være runde eller aflange og kommer i mange farver, herunder rød, hvid, pink, lilla og rød-og-hvid. Nogle radiser have en meget krydret smag, mens andre er mildere. Disse lav-kalorie grøntsager er en kilde til fibre og vigtige vitaminer og mineraler og en god måde at tilføje smag og crunch til din mad.

Makronæringsstoffer

En 1/2-cup, der tjener med skiver af radiser indeholder 9 kalorier og 2 gram kulhydrater, langs med spor af protein og fedt. Dette omfatter 1 gram fiber, eller 4 procent af den daglige værdi for fiber. Fiber hjælper med at fylde dig op, og begrænser din risiko for hjertesygdomme, forstoppelse og diverticulitis.

Vitaminer

Hver servering af radiser giver dig 9 gram C-vitamin, eller 14 procent af DV; 14 µg folat, eller 4 procent af DV; og 0.04 mg vitamin B-6, eller 2 procent af DV. C-Vitamin er en antioxidant, der hjælper med at forhindre cell skader fra frie radikaler og er også afgørende for at reparere celler og heling af sår. Folat bidrager til at forhindre neurale rør fosterskader og der er behov for at gøre DNA og røde blodlegemer, mens vitamin B-6, bruges af din krop for hjernens udvikling, protein-stofskiftet, og immunforsvaret.

Mineraler

Hver servering af radiser giver 135 milligram af kalium -, eller 4 procent af DV, plus 6 milligram magnesium, eller 2 procent af DV. Kalium hjælper med at lede strøm gennem kroppen og er nødvendige for fordøjelsen og muskel-og hjertefunktionen. Din krop bruger magnesium til at opretholde blodtryk, dannelse af protein og holde knoglerne stærke, og for metabolisme og nerve-og muskelfunktion.

Bruger

Radiser er der ofte bruges i salater og som regel spises rå. De laver en lækker tilføjelse til pasta salat, kartoffel salat og grøntsager salater. Du kan sauter dem kortvarigt med sesam olie eller smør, som vil fyldig smag, så de er ikke helt så krydret. Prøv at tilføje disse grøntsager til stir-fries i stedet for vand kastanjer, at indarbejde dem i supper eller spise dem på smurt brød og i sandwich.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære