Sund Kost >> Ernæring

Quinoa og Grønkål

Quinoa og grønkål har længe været kendt for deres ernæringsmæssige fordele som kilder til protein og essentielle vitaminer og mineraler, men mange mennesker stadig ikke regelmæssigt indarbejde disse fødevarer i deres kost. Det kan være, fordi de ikke kender hvordan til at forberede dem, eller de ikke forstå, hvor sunde de er-eller måske, nogle mennesker stadig ikke er sikker på hvad quinoa og grønkål.

Quinoa og Grønkål

Quinoa er en type af korn, men høj protein og næringsstoffer indhold, der adskiller det fra andre sorter af korn. Når nydes af de gamle Inkaerne, quinoa er almindeligt anset for at være en superfood på grund af dens næringsstof tæthed. Superfoods, som er defineret ved Health.com er næringsstof kraftcentre, der har store mængder af vitaminer, antioxidanter, polyphenoler og mineraler. Grønkål er en anden superfood. Dette bladgrøntsager grønne kommer fra kål familien og har antioxidant, lutein, samt beta-caroten og vitamin C.

Ernæringsmæssige Fordele af Quinoa

Quinoa har en sund måde at få din daglige mængde af protein, som du har brug for reparation og skaber celler. I modsætning til andre korn, quinoa er et protein, der indeholder alle otte essentielle aminosyrer. Det er også en god kilde til calcium, B-vitaminer, mangan, E-vitamin, fibre og omega-3 fedtsyrer. Disse næringsstoffer er kendt for hjerte-og immunsystemet sundhed.

Ernæringsmæssige Fordele Grønkål

En af de mest bemærkelsesværdige ernæringsmæssige aspekter af grønkål er dens lutein indhold. I forhold til andre lutein-rige fødevarer, grønkål topper listen med næsten 24 mg per portion af denne kraftfulde antioxidant. Lutein er et af de vigtigste næringsstoffer for at beskytte dit syn, og det kan bidrage til at forebygge sygdomme som macula degeneration og grå stær. Grønkål er også en god kilde til C-vitamin og beta-caroten, samt sulforaphane, som kan bidrage til at mindske risikoen for visse typer kræft.

Hvordan at Nyde Dem

Quinoa er forberedt meget på samme måde ris er-bare koge det med vand eller bouillon. Du kan også tilføje grøntsager til at lave en pilaf, eller bruge det i suppen. Grønkål kan blive spist kogt eller rå. Tilføj rå grønkål til salater, blend til en smoothie eller saft. For at blødgøre det og blød bitter smag, prøv dampende det eller sautéing det med olivenolie. Du kan også tilføje det til supper, eller du kan gøre kale chips ved at bage stykker af de grønne og spritzing med olivenolie. For at skabe en velsmagende skål kombinere kogt quinoa og grønkål med en sund dressing lavet af rød vin eddike, dijonsennep og salt. Kast med pinjekerner og Parmesan ost og slappe af før servering.

Om Forfatteren

Perry Miller er uddannet fra Missouri State University i 2005 med en bachelor-grad i journalistik og ernæring sciences. Hun dækker sundhed, fitness og ernæring til forskellige print og online publikationer.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære