Sund Kost >> Ernæring

Quinoa & B-12

Så mange som 6 procent af Amerikanske voksne er i underskud af vitamin B-12, rapporterede en 2009 undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition." Selv om ikke-receptpligtige vitamin B-12 kosttilskud er tilgængelige, Kontoret for Kosttilskud rådgiver, at det er bedst for dig at opfylde dine behov for næringsstoffer ved at spise masser af B-12-rige fødevarer. Vitamin B-12 er primært findes kun i animalske fødevarer, og de indfødte i sydamerika frø, kendt som quinoa er ikke en god kilde.

Vitamin B-12 Indhold

Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s Nutrient Database, quinoa indeholder ikke nogen påviselige mængder af vitamin B-12. Den eneste plante-baserede fødevarer at gøre, er berigede morgenmadscerealier og visse ernæringsmæssige gær produkter. Dette er fordi, vitamin B-12 kan kun blive syntetiseret af bakterier, der lever i animalske produkter, siger Linus Pauling Institute. Quinoa er en af de få plante-baserede kilder til komplet protein og er rig på vitaminer og mineraler som jern, kalium, magnesium og zink. Vitamin B-12 er en af de eneste vigtige næringsstoffer, som quinoa ikke give.

Sammenligning med Andre Fødevarer

Hvis du er interesseret i at øge dit indtag af vitamin B-12, med andre fødevarer end quinoa, gode kilder til det pågældende næringsstof, omfatter 3 ounce af fjerkræ som kylling eller kalkun, 1 ounce af ost som blå ost eller provolone, et æg eller to tynde skiver af skinke. Disse fødevarer udgør mellem 10 og 19 procent af 2,4-mikrogram anbefalede daglige tilførsel af vitamin B-12 for raske, voksne mænd og kvinder i hver portion. For fremragende vitamin B-12 kilder -- fødevarer, der indeholder 20 procent eller mere af det anbefalede daglige indtag per portion -- vælg 3 ounce af fisk og skaldyr som muslinger eller østers, 3 ounce af laks eller dåse light tun fisk, 3 ounce af oksekød eller 1 kop befæstede er klar til at spise morgenmadsprodukter.

Vægt

Vitamin B-12 er ikke en valgfri næringsstoffer, din krop kræver det at støtte i metabolismen af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner, og til at fremme den funktion, der er af jern. Også kendt som cobalamin, vitamin B-12 er også nødvendigt for syntesen af DNA, RNA, røde blodlegemer og immunsystemet sammensat S-adenosylmethionin, eller Samme. Hvis din kost består hovedsageligt af fødevarer, som quinoa, at mangel på vitamin B-12, kan du blive mere tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme, anæmi, kræft og aldersrelateret macula degeneration. Mænd, der ikke får nok vitamin B-12 maj lider af barnløshed.

Overvejelser

Veganere og vegetarer, der spiser lidt eller ingen animalske produkter har brug for at være især forsigtig om deres vitamin B-12 indtag. Mens næringsstof-tætte fysiske kerner som quinoa kan give dem med protein, kostfibre og mange vigtige næringsstoffer, vil de blive mangelfuld, medmindre deres kost indeholder en kilde til vitamin B-12. Lacto-ovo vegetarer kan få meget af deres vitamin B-12 krav fra æg og mejeriprodukter som mælk, men Linus Pauling Institute anbefaler, at strenge veganere og vegetarer spiser morgenmadsprodukter, som er beriget med vitamin B-12 regelmæssigt og tage en vitamin B-12 tillæg dagligt. Hvis du er bekymret om din vitamin B-12 indtag, så tal med din læge, før du begynder at bruge kosttilskud.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære