Sund Kost >> Kost

Hvordan til Hurtigt at Øge Kalium i Kroppen

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: December 02, 2018

Din krop brug for kalium til en række vitale systemer til at fungere korrekt, fra dine nyrer for at din fordøjelse til dit nervesystem. En række fødevarer og drikkevarer, som kan hjælpe dig med at øge kalium i blodet, hvis din elektrolytter, der er ude af balance med at motionere, eller hvis du oplever andre mindre symptomer såsom muskelkramper. Hvis du har brug for ekstra kalium på grund af en underliggende medicinsk tilstand, du måske nødt til at tage kaliumtilskud under en læges retning.

Drik En Elektrolyt Drik

Hvis du er bekymret primært med udskiftning af kalium tabt gennem fysisk aktivitet, såsom en anstrengende træning eller et par timer af udendørs arbejde eller spille på en varm dag, en hurtig måde at øge dine kalium niveauer er gennem en kold drik. Sport drikkevarer er designet og markedsføres til dette specifikke formål, hvilket giver både kalium og natrium til at erstatte, hvad du har mistet.

Sportsdrikke er ikke nødvendigvis din bedste kilde til kalium, selv om. En 12-ounce flaske af et brand giver kun 45 milligram af kalium, mens en kop mælk packs omkring 340 milligram af kalium og et glas appelsin juice lavet af frosset koncentrat giver op næsten 400 mg. Mælk og juice er også lavere i natrium end sportsdrik, hvilket gør dem en bedre mulighed, hvis du forsøger at forbruge mindre af, at mineralet.

Spise en Banan

Muskelkramper er en fælles og smertefulde symptom på lavt kalium, og en fælles stykke af folk visdom tyder på, at spise en banan, hvis du finde dig selv kramper. Det er ikke en dårlig idé. En mellemstor banan indeholder 422 milligram af kalium, eller næsten 10 procent af den anbefalede indtag. Andre fødevarer, der er endnu højere i kalium, men bananer er en yderst praktiske valg, fordi de er billig, bredt tilgængelig, komme bekvemt pre-pakket i deres egen hud, og kræver ingen forberedelse. Når du har brug for en hurtig kalium boost, bare skræl den ene og spise den.

Tage et Supplement

Når dit behov for øget kalium er drevet af medicinsk nødvendighed, snarere end blot almindelige aktivitet, din læge kan ordinere en kalium supplement. Dette er normalt, fordi en sundhed betingelse, som forstyrrer kroppens evne til at optage kalium, hvilket gør det vanskeligt eller umuligt at få nok af din kost. Disse kosttilskud er tilgængelige i mange former, herunder væsker, pulvere og piller, der er taget med væske til måltiderne.

Husk dog, kaliumtilskud bør kun anvendes under tæt overvågning af en læge, og er ikke noget, man selv ordinere. Hvis du tager dem være alene, du kan finde dig selv indtagelse af for meget kalium, som udgør sin egen sæt af sundhedsmæssige risici, herunder et potentielt dødelige uregelmæssig hjerterytme.

Højt Kalium Fødevarer

Der er et gammelt ordsprog, at "en ounce af forebyggelse er værd en pund for helbredelse," og det gælder for lav kalium niveauer samt. Kalium og natrium er partnere i reguleringen af kroppens nervesystem, men de fleste Amerikanere indtager alt for meget natrium og for lidt kalium. Medmindre du har brug for kosttilskud til medicinske årsager, er det nemmeste at undgå den brug for et hurtigt boost ved rutinemæssigt at holde dit kalium-niveauet højt gennem kalium rige fødevarer.

I tillæg til bananer, almindelige fødevarer med høje indhold af kalium omfatter kartofler, søde kartofler, avocado, tyrkiet, tørrede abrikoser, grøn grønne, tørrede ærter og bønner. Hvis du planlægger dine måltider til regelmæssigt at medtage disse og andre high-kalium fødevarer, vil du være mindre tilbøjelige til at have brug for en hurtig kalium boost.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok, tidligere restauratør og frodig freelance skribent. En selv-beskrevet "mad-videnskab nørd," han læser akademiske artikler til underholdning. Han blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology. Hans mad og ernæring artikler har optrådt på høj-profil steder, herunder Livestrong, Healthfully, Walgreens.com, LeafTV, GoBankingRates, Vitamix.com og mange andre.

ADVERT

Mest populære