Sund Kost >> Ernæring

Hurtig og Nem Mad til Lav-Natrium Kost

Lav-natrium kost hjælper med at forhindre, ekstra vand fra bygge op i din krop. Efter en lav-natrium diæt er vigtig for folk med sygdomme, hvor hævelse eller væskeophobning kan forekomme -- såsom højt blodtryk, hjerteanfald og nyresygdom. At spise mad tilberedt af friske fødevarer i dit hjem er den bedste måde at begrænse, hvor meget natrium, du spiser. Restaurant fødevarer og færdigpakkede fødevarer er høj i natrium og har en tendens til at være et højt indhold af fedt og kalorier, så godt.

Nuværende Anbefalinger

Den gennemsnitlige Amerikanske forbruger omkring 3.400 mg natrium om dagen, med det meste af det, der kommer fra forarbejdede fødevarer. Men den nuværende anbefaling for natrium er 2,300 milligram per dag, for folk ved godt helbred. På grund af øget risiko for forhold, der er forbundet med en høj natrium indtag, Afrikansk-Amerikanere, folk, der er ældre end 51 og folk med forhøjet blodtryk, diabetes og nyresygdom bør skære ned på natrium indtag endnu mere -- til kun 1.500 mg per dag.

Fødevarer for at Undgå

Forarbejdede fødevarer-såsom dåse fødevarer, frosne fødevarer og snacks -- indeholder salt i store mængder. Øjeblikkelig fødevarer, max blander, forarbejdet kød og ost og krydderurter, der også er høj i natrium. At læse etiketter på fødevarer vil hjælpe dig med at træffe de bedste valg, når du forbereder lav-natrium måltider. En generel regel for at anvende, er at undgå fødevarer med mere end 140 mg natrium per portion.

Anbefalet Fødevarer

En lav-natrium diæt indeholder fedtfattige mejeriprodukter, masser af frugter og grøntsager, fuldkorn og magre kød og andre kilder til protein. En undersøgelse offentliggjort i April 2013 udgaven af "Ernæring", fandt, at denne kosten mønster-typisk kaldet den DASH kost, -- er forbundet med en 20 procent reduktion i risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. Når du følger denne diæt, skal du vælge lav-natrium valg af produkter, når de er tilgængelige. Check fødevare etiket, og vælg fødevarer, der giver mindre end 5 procent af den daglige værdi for natrium.

Måltid Forslag

For en hurtig, lav-natrium morgenmad, spiser fuldkorn toast eller korn med yoghurt og frugt. Undgå instant varmt korn, som er høj i natrium. En salat fuld af grøntsager og bønner er en fantastisk frokost option. Sørg for, at købet ikke tilsat salt bønner og skyl dem, før du spiser. En anden hurtig, lav-natrium frokost vil være en sandwich lavet med fisk eller fjerkræ, hele korn brød med salat, tomat og løg. Undgå pålæg, der har en masse af natrium som et resultat af behandling. Til middag, kan du overveje at bage kød, fjerkræ eller fisk filet med salt-gratis krydderier og citronsaft og servering med dampede grøntsager og brune ris. Usaltede nødder, frisk frugt og fedtfattige mejeriprodukter sammen eller alene er stor grab-and-go-snacks, når de forsøger at følge en lav-natrium diæt.

Om Forfatteren

Dr. Tricia Psota er en registreret diætist og ernærings-ekspert, der er baseret i Washington, D.C. Hun er blevet præsenteret på "Dr. Steve Vis" og "RadioMD" såvel som i "Consumer Reports - Sundhed." Hun jævnligt skriver sundhed og wellness-artikler, er medforfatter til fem bogkapitler og er blevet offentliggjort i top-notch, peer-reviewede videnskabelige tidsskrifter. Hun har en doktorgrad i ernæring fra Pennsylvania State University.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære