Sund Kost >> Ernæring

Kvaliteten af Protein i de Røde Kød

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret December 19, 2018

Protein er et næringsstof, der er afgørende for vækst og udvikling hos børn, sårheling og muskel vækst, reparation og vedligeholdelse. Protein er også en vigtig del af dit hår, hud, negle, organer og kirtler. Rødt kød en glimrende kilde til kosten protein, jern og zink. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i en 2012-udgave af "Archives of Internal Medicine," forbruge rødt kød er forbundet med en øget risiko for at dø af hjerte-karsygdomme og kræft.

Rødt Kød Ernæring

Bøffer og hakket oksekød er to primære kilder til rødt kød. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture Næringsstof Data Laboratorium, en 3-ounce del af bottom-runde bøf indeholder 190 kalorier, næsten 29 gram protein, ingen kulhydrater og omkring 8 gram fedt i alt. En 3-ounce del af 70 procent magert hakket oksekød giver omkring 230 kalorier, 22 gram protein, ingen kulhydrater og 15 gram fedt i alt.

Komplet Protein

Rødt kød er en høj kvalitet, komplet kilde til kosten protein, fordi det indeholder alle de essentielle aminosyrer, som du kræver, til fremstilling af proteiner i din krop. Disse proteiner er vigtige strukturelle komponenter af dine muskler, hår, hud, blod, organer og kirtler. Selvom din krop kan gøre nogle aminosyrer, MedlinePlus rapporter om, at der er ni essentielle aminosyrer, du skal have fra kosten; rødt kød indeholder alle ni af disse essentielle aminosyrer.

Hjertesygdomme

Selv om rødt kød en glimrende kilde til kosten protein, det er også en tendens til at være højt indhold af mættet fedt, som øger din risiko for hjertesygdom. De fleste af fedt, der findes i rødt kød er mættet fedt. For at hjælpe reducere din risiko for højt kolesteroltal og hjertesygdomme, vælge udskæringer af bøffer, der er lean med lidt eller ingen fedtmarmorering og hakket oksekød, som er mindst 95 procent lean.

DASH -- eller føden tilgange til stop hypertension -- kostplan reducerer forhøjet blodtryk, hvilket kan sænke din risiko for hjertesygdom. Den DASH kost plan består af mindre mængder af rødt kød i forhold til en typisk Dansk kost, ifølge det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services.

Kræft

At indtage store mængder rødt og forarbejdet kød kan øge din risiko for at udvikle visse former for kræft. Selv om undersøgelser viser blandede resultater med hensyn til rødt kød og risiko for kræft, en gennemgang artikel, der blev udgivet i 2011-udgaven af "PloS One" findes der spiser store mængder rødt og forarbejdet kød kan øge din risiko for tyktarms -, tyk-og endetarmskræft og rektal kræft.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære