Sund Kost >> Kost

Hvad Er Formålet med Vand og den Funktion Det Giver for Kroppen?

Skrevet af Ellen Swanson Topness; Opdateret 07 December, 2018

Vand er afgørende for liv og er et vigtigt næringsstof. Næringsstoffer: stoffer i mad og drikke, der er udnyttet af din krop i metabolisk og/eller opretholdelse af funktioner. Essentielle næringsstoffer er dem, der skal indtages regelmæssigt, da din krop ikke kan producere den nødvendige mængde uden anvendelse af eksterne kilder i form af kosten. Fratagelse af vand vil dræbe en person hurtigere end at blive frataget alle andre næringsstoffer. Denne vigtige væske er en meget vigtig del af de fleste større organ processer.

Glidecreme

En primær funktion af vand er at tjene som et smøremiddel. For eksempel, det er fundet i spyt og er en væsentlig komponent i den væske, der omgiver leddene. Vand er også i og omkring kroppens organer som hjerne, rygmarv og øjne. Vandet lag hjælper med at beskytte disse sårbare områder fra chok og traumer, som ellers kunne forårsage betydelig skade.

Kroppens Temperaturregulering

Vand er en vigtig agent i kroppens temperaturregulering. Den menneskelige krop ikke kan fungere, hvis denne er fastholdt inden for et bestemt interval. Vand hjælper med at opnå dette på to måder. Da vand er langsomme til at ændre temperatur, og er effektive til at lagre varme, mængden af vand i kroppen sammensætning, 60 til 75 procent, er en naturlig temperatur regulator. En anden måde dette næringsstof, der bruges af kroppen til dette formål er gennem processen af sved. Som vandet fordamper fra huden, kroppen er afkølet.

Vigtigt for Kemisk Reaktion

Protein og kulhydrater er to næringsstoffer er nødvendige for en sund krop fungerer. De giver energi og er af afgørende betydning for vækst og udvikling. Men disse to stoffer er ubrugelige til kroppen uden vand. Vand aktiverer en kemisk reaktion til at opstå, hvilket resulterer i, protein og kulhydrater bliver absorberbare og bruges af kroppen.

Transport

Vand er afgørende i kroppens transportsystem. Næringsstoffer og andre nødvendige elementer, der skal sendes til alle dele af kroppen for at sikre driften af hvert enkelt organ processen, fra vejrtrækning til muskel bevægelse til nedbrydning og fjernelse af affald. Uden vand som bevægelse medium, kroppen ville ikke fungere.

Hvordan til at blive Hydreret

Fordi vand er afgørende nødvendigt for at kroppen kan fungere korrekt, er det vigtigt at holde godt hydreret. Den gennemsnitlige person skal drikke omkring otte 8-ounce glas vand om dagen, selv om dette kan variere. Du kan få brug for at drikke mere væske, hvis du motionerer, er gravid eller oplever meget varmt vejr. Som en tommelfingerregel, drik et glas vand eller en anden drikkevarer under måltiderne og mellem måltiderne. Også drikke vand før, under og efter træning.

Bemærk, at alle drikkevarer og fødevarer, der indeholder en del vand, og vil hjælpe med at holde dig hydreret. Fødevarer som vandmelon, spinat og selleri er især højt vand indhold, der giver behov for væske for at holde dig hydreret. Hvis du ikke er tørstig, selv om, og har bleg urin, ikke over-hydrat dig selv. At drikke for meget vand kan faktisk være livstruende.

Om Forfatteren

Ellen Topness har været rådgiver på området mental sundhed i mere end 25 år. Hun har en Master of Arts i rådgivning. Gennem hele sin karriere, Topness har nydt at skrive artikler, digte og vignetter til fornøjelse. Hun har også udgivet en ny bog, "A Natural Disaster: at Lære at Overleve Mig selv."

ADVERT

Mest populære