Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Formålet med Kostfibre?

Du har sikkert fået at vide af din sundhedspleje udbyder for at få flere fibre i din kost. Selvom du ved, du har brug for det, kan du ikke være helt sikker på, hvad det gør. Fiber er faktisk ikke et næringsstof, -- det bliver ikke brudt ned og absorberes. Det kan heller ikke give nogen kalorier, beskytte celler, skabe enzymer eller gøre nogen af de arbejdspladser, der er at makro - og mikronæringsstoffer gøre. Men det er en vigtig del af din kost, og er en vigtig del at hverdagen fordøjelse.

Hjælper På Fordøjelsen

Musklerne i hele din fordøjelseskanalen flytte mad sammen, og skub affald ned, selv om de har brug for lidt hjælp fra fiber, som holder dit liv bevæger sig, så du ikke bliver bakket op. Det er uopløselige fibre, der er mest gavnlige for tarm regelmæssighed og skabe voluminøse afføring, der er let at passere. Uopløselige fibre, der undertiden omtales som grovfoder, er det beskyttende lag omkring planteceller. Fordi det er ru og stiv, det holder sin form og fejer ud af dine tarme, som det passerer gennem dem.

Forbedrer Optagelse Af Næringsstoffer

Selvom fiber i sig selv ikke fodre din krop, det hjælper andre næringsstoffer blive optaget korrekt. Det er primært opløselige fibre, der buler op næringsstof absorption. Opløselige fibre er den bløde indmad af planteceller -- de ting, der holder på næringsstoffer til at hjælpe planten blomstre. Den slags gør de samme ting i din tarm. Som opløselige fibre rejser sammen, det opsuger vand og skaber en gel-lignende stof. Dette slam hæmmer fordøjelsen i din tyndtarmen, hvilket giver de små fingre-eller villi -- til at samle op molekyler af sukker, protein, fedtstoffer, vitaminer og mineraler at passere igennem.

Aids Mæthed

Høj-fiber fødevarer ofte tage længere tid for dig til at tygge. Tror gnavende på majs, broccoli, asparges, æbler eller andre hårde-tekstureret mad. Du kan ikke bare bide i og sluge; du er faktisk nødt til at tage dig tid til at male det op i munden. Fordi det tager længere tid for dig til at tygge disse fødevarer, vil du give din mave masser af tid til at signal til din hjerne, at den er fuld. Ellers, hvis du spiser for hurtigt, kan du overspise og ikke få mæthedsfornemmelsen, førend længe efter, at du overdid det. Derudover, fordi fiber fylder din mave og forsinker fordøjelsen, at, at fødevarer er nødt til at sidde i din tarm, for en længere periode. Vil du føler dig fuld for ganske et stykke tid efter, at du spiser dit måltid.

Sænker Risikoen for Sygdomme

Kostfibre er med til at sænke din risiko for at udvikle visse kroniske lidelser. Da det holder dig løbende, affald vil ikke bygge op i din tarm. Vil du være mindre tilbøjelige til at lide af diverticular sygdom, hvilket fører til smertefulde betændte poser i dit tarmsystem. Du vil ikke nødt til at stamme, når du passerer en stol, og derved mindske dine chancer for at udvikle hæmorider. Plus, gel, der er opløselige fiber producerer hjælper med at samle op på nogle overskydende kolesterol, som så bliver elimineret i afføringen. Dette betyder, at sænke kolesterolindholdet i blodet og nedsat risiko for at udvikle hjertesygdom. Endelig opløselig fiber selv sænker din risiko for Type 2-diabetes ved at bremse sukker absorption, MayoClinic.com rapporter.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Brand X Pictures/Brand X Pictures/Getty Images
ADVERT

Mest populære