Sund Kost >> Kost

Er Pureret Broccoli Sikker for Babyer?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Når din baby er gammel nok til at spise fast føde, kan det være en udfordring at holde styr på, hvad fødevarer er sikre, og hvilke fødevarer du skal springe. Broccoli er en meget nærende grøntsag, der leverer din baby med vigtige vitaminer og mineraler, hun har behov for korrekt vækst og udvikling. Ikke fodre din baby store mængder af broccoli puré, men fordi der er for meget af dette korsblomstrede grøntsager kan forårsage problemer for din lille én.

Næringsstoffer

En pureret broccoli floret, som er svarende til omkring en 1/4 kop, indeholder 13 kalorier og 0 gram fedt. Den samme portion indeholder 0.88 gram protein, et næringsstof, der er afgørende for vækst. Dit barn får også 1.2 gram fibre, der fremmer en sund fordøjelse, og de kan forhindre forstoppelse. En pureret broccoli floret også af forbrugsstoffer 15 milligram af knogle-bygning calcium, og 0,25 mg af 11 milligram jern dit barn har brug for hver dag. Strygejern fremmer produktionen af røde blod celler. Der er ikke et anbefalet dagligt indtag af C-vitamin til babyer under 1 år, men en servering af purerede broccoli forsyninger 24 mg, som hjælper dit barn med at opbygge og støtte et sundt immunsystem. Broccoli forsyninger, kalium, magnesium, vitamin A og vitamin K så godt.

Gas

En grund til at begrænse, hvor meget purerede broccoli dit barn spiser, er, at den vegetabilske kan forårsage gas. Din babys krop kan ikke fordøje sukker eller fiber i visse fødevarer, der kan føre til oppustethed og mavesmerter. Sukker i broccoli, der kan få din baby til at udvikle gas kaldes raffinose, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. De opløselige fibre er til stede i broccoli ikke begynde at fordøje, indtil det når tyktarmen, som også kan føre til gas. Begrænse dit barns indtag af purerede broccoli til at hjælpe med at reducere sin risiko for at udvikle smertefulde gas.

Nitrat

Naturligt forekommende nitrat i broccoli er en af mere om grund til at begrænse dit barns indtag af purerede broccoli, men det betyder ikke, at hun ikke har nogen. Hvis dit barn bruger for mange nitrat, kan de henvende sig til nitrit, som kan gøre det mere vanskeligt for ilt at korrekt bevæge sig i hele hendes krop, ifølge University of Maine. En høj eksponering kan gøre det svært at trække vejret og kan medføre, at din babys hud til at blive blå. Din baby stadig kan have broccoli puré, men at begrænse sit indtag til 1 eller 2 spsk ad gangen for at forhindre hende fra at blive udsat for så mange nitrater, at hendes krop omdanner dem til nitrit.

Tips og Overvejelser

De sundhedsmæssige fordele ved broccoli opvejer de potentielle risici, der er forbundet med nitrater, rapporter 2009 en artikel offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition." Bland purerede broccoli med andre grøntsager til at holde dit barns indtag lave. Du kan også kombinere broccoli med purerede kylling eller oksekød, så hun får de ernæringsmæssige fordele af vegetabilske uden at blive udsat for overskydende mængder af nitrat. Opt for kommercielt fremstillet broccoli puré, fordi det er reguleret for sikkerhed, hvilket betyder, at det indeholder mindre nitrat end hjemmelavet babymad, i henhold til den Sunde Børn website.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære