Sund Kost >> Ernæring

Gør Protein Er Vitaminer?

Protein på sin egen, ikke indeholder vitaminer. Heldigvis, proteiner i din kost ikke er isoleret. Protein-holdige fødevarer, du spiser hver dag leverer en række af vigtige vitaminer. De fleste kilder til protein er gode kilder til alle de B-vitaminer. Animalske proteiner er gode kilder til vitamin B-12, mens bælgplanter er rige på folat. Du vil også få vitaminer A og D, fra at vælge protein fødevarer.

Ren Protein

Protein består af mange aminosyrer, der er sluttet sammen til lange kæder og foldet eller snoet ind i komplekse former. Aminosyrer er lavet af forskellige kombinationer af brint, kulstof, ilt, kvælstof og svovl. Dette betyder, at de ikke indeholder nogen vitaminer. Gelatine er et af de få eksempler på en fødevare, der består af næsten ren protein. Det er produceret af proteinet kollagen, som er udvundet fra dyr. En portion forberedt gelatine-mix indeholder ikke en målelig mængde af alle vitaminer, ifølge U.S. Department of Agriculture ' s National Nutrient Database.

B-Vitaminer i Kød-Baseret Protein

Fødevarer med den højeste mængde af protein -- kød, fjerkræ og fisk -- levering omkring 20 til 25 gram protein i et 3-ounce servering. De indeholder alle B-vitaminer, som niacin og vitamin B-6, men de er især gode kilder til vitamin B-12, som kun forekommer naturligt i animalske fødevarer. Du kan count på at få mindst 10 procent af den anbefalede daglige dosis per portion fra de fleste former for kød, fjerkræ og fisk. Mejeriprodukter og æg giver mindre total protein -- 6 til 8 gram per portion -- men de er stadig gode kilder til B-vitaminer, herunder B-12.

Bælgplanter Giver Folat

Bønner, ærter og linser giver ca 15 gram protein i et 1-cup, der tjener. Mens de indeholder thiamin, riboflavin, niacin og vitamin B-6, bælgfrugter også effektivt til at øge din folat. Du vil få en bred vifte af mængder af folat fra forskellige typer af bælgplanter. En 1-cup servering af en af de laveste kilder, dåse kikærter, forsyninger 15,5 procent af den anbefalede daglige dosis på 400 mikrogram. I den høje ende, kan du få så meget som 358 mikrogram fra en 1-cup servering af kogte linser.

Vitaminer A og D, Fisk, Æg og Mælk

Mejeriprodukter og æg er gode kilder til vitamin A. Tun, fed fisk, konge makrel, muslinger og laks giver mindst 10 procent af den anbefalede daglige dosis for vitamin A i en 3-ounce servering. Kun laks og muslinger, men er lav i kviksølv, som et forurenende stof i nogle fisk, du bør undgå, især hvis du er gravid. Nogle typer af fisk, såsom laks, sardiner og makrel, der er gode kilder til vitamin D. Andre typer af fisk har D-vitamin i mindre mængder. Du vil også få D-vitamin fra æggeblommer, med blommen fra et stort æg, der leverer 6 procent af den anbefalede daglige dosis. Mejeri produkter, der kun leverer til D-vitamin, hvis de er befæstet.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Eising/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære