Sund Kost >> Ernæring

Protein Shakes til Vegetarer

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret November 28, 2018

En fælles bekymring blandt vegetarer er at få nok protein i deres kost. Ifølge Kyndige Vegetar, et varieret plante-baseret kost, der indeholder fødevarer fra alle de store grupper, som giver mere end nok protein til at klare de daglige krav. For vegetarer, som har brug for ekstra protein, eller som ikke følger en afbalanceret kost, sunde protein shakes kan gøre forskellen.

Fordele

Hvis du forsøger at tabe sig, drikker en protein-rige shakes kan være særligt gavnligt. MayoClinic.com noterer sig, at vegetarer allerede har tendens til at forbruge færre kalorier og gram fedt end kød spisere, og erstatte en lejlighedsvis måltid med en protein shake kan yderligere at reducere din samlede kalorieindtag. Herunder frugt, grøntsager og andre næringsrige ingredienser i en shake kan også give sundhedsmæssige fordele, at du kan gå glip af, hvis din kost ikke er afbalanceret. Ifølge USDA, at spise mere frugt og grøntsager, der kan hjælpe med at afværge hjerte-karsygdomme, kræft, diabetes, højt blodtryk og andre sundhedsmæssige problemer.

Ulemper

At drikke protein shakes vil øge dit daglige indtag af protein, men vil ikke automatisk forbedre din sundhed. Mange færdige shakes har et højt sukker indhold og lange lister af kunstige ingredienser, for eksempel, eller for få kalorier for at holde dig fuld, hvis du bruger dem som måltid udskiftninger. Der er også ulemper ved at drikke af høj-protein shakes, hvis du allerede får mere end nok protein i din vegetarisk kost. Registreret diaetetiker Katherine Zeratsky påpeger, at der regelmæssigt overstiger protein anbefalinger for en længere periode, kan lægge pres på dine nyrer eller forårsage fordøjelsesproblemer.

Sunde Shakes

Hvis du ønsker at supplere vegetariske måltider med lejlighedsvise protein shakes, at lave dine egne plante - og mejeri-baseret shakes er den bedste måde at sikre, at du får de næringsstoffer du har brug for. Begynder med et højt proteinindhold, lavt fedtindhold base, som skummetmælk, sojamælk eller fedtfrie græsk yoghurt. Tilføj et scoop protein pulver og få en smag løft med en frossen banan, friske bær, en hvirvel af nøddesmør eller nogle kakaopulver. Hvis du ønsker at forsøde din shake, skal du bruge honning eller ahornsirup snarere end raffineret sukker.

Overvejelser

Før du tilføjer protein shakes til din kost, ved, hvor meget protein du allerede får hver dag. Holder en detaljeret mad tidende i flere dage og ser op på de mængder af protein i den mad, du spiser, ved hjælp af en online kalorietæller. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, sunde voksne kvinder har brug for mindst 46 gram protein per dag og raske, voksne mænd har brug for mindst 56 gram.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære