Sund Kost >> Sunde Måltider

Protein Drink Ingredienser

Alle protein drikkevarer tilbyder isolerede former af et vigtigt næringsstof, som har både fordele og ulemper. Drikkevarer er en bekvem måde at supplere de daglige måltider, og nogle undersøgelser har vist, at de har potentiale til at fremme fedt tab og lean muskel konservering. Men enhver resultater og ernæring du får fra en drink, er kun så god som dens ingredienser -- og kvaliteten af typiske protein drink ingredienser kan variere meget.

Kilder Til Protein

De fleste kommercielt solgt protein drikkevarer og pulver er lavet med en base af enten whey protein isolat eller whey protein koncentrat. Begge ingredienser er former for mælke-protein valle. Isolere er en renere form, der er normalt mindst 90 procent protein, mens koncentrere sig kan indeholde fra 25 til 89 procent protein. Koncentrere sig også indeholder mere laktose og fedt end at isolere. Andre isolerede kilder til protein i drikkevarer og pulver kan være kasein, en mælke-protein; soya; brune ris, ærter, eller hamp.

Smagsgivende Ingredienser

Protein pulver typisk i standard smag af vanilje og chokolade, men du kan også finde varianter såsom praline, banana cream eller endda kage dej. Smagsgivende ingredienser, der kan indeholde en blanding af naturlige og kunstige smagsstoffer; vanille ekstrakt; kakao pulver; og naturlige eller kunstige sukker, såsom aspartam, stevia eller sucralose.

Drik Tilsætningsstoffer

Både færdigpakkede og pulveriseret protein drikke indeholder en række tilsætningsstoffer, der hjælper dem til at blive på hylden stabil og bevare deres konsistens og smag. For eksempel, en whey pulver fremstillet med en blanding af både isolere og koncentrere sig kan indeholde xanthangummi eller cellulose gum, maltodextrin, soja lecithin, eller andre tilsætningsstoffer. Protein drikkevarer typisk også prale en række af vitaminer og mineraler, der ikke forekommer naturligt i isolat eller koncentrat. Disse kan omfatte, kalium, fiber, vitamin B2, D-vitamin, og ekstra kalk.

Hjemmelavet Drikkevarer

Hvis du har mulighed for at gøre din protein drink hjemme med hele, naturlige ingredienser, og du vil næsten altid få en bedre ernæring. Hele fødevarer protein kilder-såsom nonfat yoghurt, nonfat mælk, hytteost eller tofu-sammen med aromaer-herunder frisk eller frossen frugt, møtrik butters og jorden frø -- indeholde beskyttende stoffer, såsom antioxidanter og phytonutrients, at kosttilskud kan simpelthen ikke formere sig. Hvis du skal bruge en pulver, blande det med nonfat mælk og 1 kop bær for mere protein, calcium, kostfibre, vitaminer og mineraler. Endelig, før du foretager nogen større ændringer i din kost, skal du tale med din læge.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

Foto Credits

  • Brand X Pictures/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære