Sund Kost >> Ernæring

Er Protein Barer God eller Dårlig?

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret December 27, 2018

Protein barer er et ernæringstilskud, der giver protein, og eventuelt med andre næringsstoffer, for at din kost. Mens de ikke er reelt godt eller dårligt, hvordan du bruger dem som en del af din samlede spisevaner kan være gavnlige eller skadelige. Beslutningen om at bruge dem, kan afhænge af dine spisevaner, dine fitness-mål og dine økonomiske forhold.

Baggrunden

Protein barer omfatter isoleret protein fra en eller flere kilder, for eksempel mælk, soja eller æg. De kan omfatte andre ingredienser så godt, at udbud af kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer eller mineraler for at styrke dit indtag af disse næringsstoffer, og at de typisk kommer i en række varianter for bedre smag. Kvaliteten af den protein, samt mængden og kvaliteten af tilsatte ingredienser, der påvirker, om disse kosttilskud kan hjælpe eller hindre din ernæring og generelle sundhed.

Fordele

Når protein barer omfatter høj-kvalitet protein fra soja eller animalske kilder – de bidrager essentielle aminosyrer til din kost for at hjælpe dig med at opbygge og vedligeholde muskelmasse, syntetisere immunforsvaret og røde blodlegemer, reparere sår eller beskadiget væv og fremstiller både hormoner og enzymer. De kan også levere energi i form af kulhydrater eller fedt, samt vitaminer og mineraler, for at støtte din generelle sundhed. Fordi de ikke brug for køling eller blandinger, de gør en praktisk on-the-go snack eller et lille måltid udskiftning. Afhængigt af dit træningsmål, kan de tilbyde et boost af protein for relativt få kalorier, når du forsøger at tabe sig, eller yderligere næring til at øge din almindelige forplejning, når du er ved at tilføje til din kropsvægt.

Ulemper

Selv protein barer fyldt med ingredienser, der kan erstatte alle de næringsstoffer, der findes i hele fødevarer kilder. At stole på protein barer for en betydelig del af din fødeindtagelse kan nægte dig fordelene ved vitaminer, mineraler, hjerte-sunde fedtstoffer, fytokemikalier og fiber rige på naturlige fødevarer. Hertil kommer, at den bekvemmelighed af protein barer kommer på en pris. Sports ernæringsekspert Nancy Clark skøn protein barer kan koste op til tre gange mere end hele fødevarer, der indeholder en tilsvarende mængde af protein. Hvis dine regelmæssige indtagelse af fødevarer leverer tilstrækkelig protein og energi til at opfylde dine trænings-og behov, indtager protein barer kan også tilføje uønskede kalorier i din kost.

Overvejelser

Så længe du er sund og din kost er tilstrækkelig og afbalanceret, protein barer er ikke en nødvendig del af din ernæring. I nogle tilfælde og på lejlighed, de kan være nyttige, men de bør ikke træde i stedet for alle protein i din kost eller for en væsentlig del af din fødeindtagelse. Hvis du beslutter dig for at inkludere dem i din madplan, skal du vælge protein barer fra en velrenommeret producent, der bruger høj-kvalitet protein som den vigtigste ingrediens.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

  • halvdelen spist snackbar 1 billede af jovica antoski fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære