Sund Kost >> Sunde Måltider

Egenskaber Fennikel Frø

De tørrede frø af fennikel plante, der er kendt videnskabeligt som Foeniculum vulgare, danne grundlag for et krydderi, der har været i brug i mere end to årtusinder. Selv om fennikel er hjemmehørende i Middelhavsområdet, der er dyrket i hele verden, og er især populær i køkkener i det Indiske subkontinent. I tillæg til deres kulinariske applikationer, fennikel frø har en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, herunder antioxidant, antibakterielle og lever-beskyttende egenskaber.

Antioxidant Egenskaber

Forskere ved Tyrkiets Ataturk University vurderet in vitro antioxidant aktivitet af fennikel frø ekstrakter hjælp af en række forskellige analyse metoder. Forskerholdet, der anvendes både i vand og ethanol ekstrakter af frø i deres undersøgelser. Begge ekstrakter udstillet stærk antioxidant egenskaber i forhold til andre standard antioxidanter, herunder butylated hydroxyanisol, eller BHA; butylhydroxytoluen, eller BHT, og alpha-tocopherol. Rapportering deres resultater i juli 2010-udgaven af "LWT – fødevarevidenskab og Teknologi," siger forskerne i deres undersøgelse viser, at fennikel frø er en potentiel kilde til naturlige antioxidant, men bemærkede, at yderligere undersøgelse er nødvendig for at fastslå, hvor godt ekstrakter' in-vitro aktivitet, og at den kan anvendes i biologiske systemer, tørre fødevarer og emulsioner.

Antimikrobielle Egenskaber

Fennikel olie, en æterisk olie, der er damp-destilleret fra fennikel frø, vises effektivt mod en bred vifte af mikrobielle agenser, i henhold til in-vitro undersøgelser. Tyrkiske forskere testet fennikel olie – sammen med den æteriske olier af laurbærtræet, lavendel og oregano – mod fire almindelige fødevarebårne patogener. De fandt, at fennikel olie viste hæmmende egenskaber mod Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella typhimurium, og Staphylococcus aureus. I en separat undersøgelse, en Brasiliansk forskergruppe fundet fennikel olie-effektiv mod Paenibacillus larver, den sporedannende bakterie, der forårsager Amerikansk bipest, en sygdom skylden for udbredt dødelighed blandt bierne.

Beskytter Leveren

En sund, velfungerende og lever er afgørende, at den samlede menneskelige sundhed. Blandt sine mange opgaver, som leveren skal filtrere giftstoffer fra blodet. Men, gentagen eksponering for disse giftstoffer kan med tiden forårsage alvorlige skader på leveren. Tyrkiske forskere gennemført en dyr undersøgelse for at fastslå, hvor godt fennikel olie beskyttet lever af laboratorie-rotter, som fibrose var blevet induceret ved hjælp af tetrachlormethan. Forskerne rapporterede, at fennikel olie viste, potent lever-beskyttende egenskaber i en undersøgelse offentliggjort i en 2004 udgave af "Scandinavian Journal for Laboratory Animal Science."

Hjælper På Fordøjelsen

Fennikel frø og dets derivater, herunder fennikel olie og fennikel frø te, har længe været brugt til at fremme en sund fordøjelse. I "Recept til Naturmedicin Healing," forfatter Phyllis A. Balch påpeger, at de bioaktive stoffer i fennikel slappe af de glatte muskler omkring mave-tarmkanalen. Hun bemærker, at fennikel er aktive ingredienser også bidrage til at udvise den gas, der medfører oppustethed.

En Advarsel

Som med mange gode ting, fennikel frø, der kan forårsage problemer, når det tages i overskud. Dette er især sandt for kvinder, der er gravide. Selv om fennikel frø hjælper med at lindre kvalme og oppustethed, symptomer, der ofte ses under graviditet, er det også indeholder høje niveauer af estragole, der kan skade det genetiske materiale i celler, ifølge biolog Margie Profet, forfatter af "Graviditet Sygdom." Hun anbefaler, at moms-til-være steer klart af fennikel frø derivater.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære