Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Tage Vitaminer

Vitamin kosttilskud kan være en fantastisk måde at opfylde dine ernæringsmæssige behov-især hvis du er en picky æder. Men ikke bare pop piller som slik, der kan være usikkert og ubehageligt. I stedet lære, hvordan man korrekt at tage vitaminer for at forebygge maven ubehag og toksicitet og sikre en optimal absorption.

Bestem Dit Behov

Snarere end blot tilfældigt at tage vitaminer uden en anden tanke, sørg for, at du rent faktisk har brug for ekstra tilskud. Hvis du allerede får nok af et næringsstof gennem din kost, er der ikke behov for a-vitamin. I virkeligheden, der tager for meget af visse vitaminer er faktisk skadeligt for kroppen. Din læge kan teste dig for fejl og mangler, og anbefaler et tillæg program, der opfylder dine behov.

Kontrollér Dosis

Tjek tillæg ernæring etiketten for den vejledende portionsstørrelse og mængden af næringsstoffer per portion. Mens nogle producenter anbefaler at tage flere vitaminer per dag for at opnå optimale tilskud, andre producenter har brug for dig til at tage bare én. Følg retningslinjerne og undgå at tage flere piller end nødvendigt -- dette kan medføre toksiske niveauer af visse vitaminer ophobes i kroppen, til at sætte dit helbred i fare.

Tag Med Mad

Tage dine vitaminer sammen med mad for at forebygge kvalme og mavesmerter. Når mad eller piller indtaste mave, mave syrer er frigivet, og maven begynder churning til at blande det hele rundt. Når en lillebitte vitamin er det eneste, der flyder rundt i det store mave, ekstra mavesyre har intet at gøre -- så det skvulper mod maven vægge, der forårsager irritation. Men når du sluge supplere med fødevarer, der er masser af arbejde for mave syre og mindre mulighed for at irritere dine indvolde. For maksimal vitamin absorption, tager din supplere med mad, der er højt indhold af fedt-dette vil hjælpe din krop absorberer vitaminer A, D, E og K.

Undgå Interaktioner

Nogle vitaminer kan interagere med visse fødevarer og medicin, forårsage farlige bivirkninger. For eksempel, Food and Drug Administration hjemmeside advarer mod at tage vitamin E eller K-vitamin piller, hvis du i øjeblikket tager urter eller medicin til at fortynde blodet. D-Vitamin kosttilskud kan interagere med visse diuretika og antacida, mens A-vitamin piller kan forårsage problemer, når der er taget med antibiotika eller kolesterol-sænkende medicin, ifølge University of Maryland Medical Center. Før du starter et nyt vitamin, planlægge en aftale med din læge. Bringe en liste over alle de vitaminer, naturlægemidler, kosttilskud og receptpligtige og over-the-counter medicin, du i øjeblikket tager for at hjælpe din læge med at identificere mulige interaktioner.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

Foto Credits

  • Vitaminer og Kosttilskud billede af Scott fra Griessel Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære