Sund Kost >> Kost

Hvad Er de Produkter, der, Når Kulhydrater og Fedtstoffer Metaboliseres?

Skrevet af Michael R. Peluso, Ph. D.; Opdateret December 20, 2018

Kulhydrater og fedt i din kost størstedelen af den energi der bruges til brændstof alle de væsentlige funktioner i din krop. Processen med at få energi fra kulhydrater og fedtstoffer kaldes kulhydrat-og fedtstofskiftet. Kulhydrater er til stede i din kost, som er så kompleks, stivelse eller simple sukkerarter. Fedt i kosten omfatter triglycerider og kolesterol. Den metaboliske produkter af kulhydrater og fedtsyrer, der stammer fra triglycerider er kuldioxid, vand og energi-lagring molekyle kaldet ATP. Kolesterol kan ikke anvendes til energi, men det metaboliseres til galdesyrer, kønshormoner og d-vitamin.

Stivelse

Stivelse består af glukose-molekyler, der er forbundet i en kæde, og de findes i vegetabilske fødevarer. Stivelse er fordøjet i din tyndtarm til glukose, som optages i dit blod. Glukose kan komme ind væv, såsom din lever og muskel-og være forbundet i en kæde til en opbevaring form af glukose kaldet glykogen, som senere kan blive brudt ned for at producere glucose. Glucose metaboliseres til kuldioxid, vand og ATP og ATP giver energi til hver eneste celle i din krop. Glukose kan også konverteres til andre former for sukker, der anvendes til at bygge dit bindevæv og din genetiske materiale, der kaldes DNA.

Simple Sukkerarter

Simple sukkerarter omfatter sakkarose og fruktose. Saccharose består af et molekyle fruktose, som er knyttet til ét molekyle glukose. Fructose, også kaldet frugt sukker, som er fundet i frugter og høj fructose corn syrup, der henviser til, at saccharose, også kaldet tabel sukker, bruges som tilsætningsstof i fødevarer. Lige som glukose, fruktose kan være metaboliseres til kuldioxid, vand og ATP. Men fructose stofskifte er ikke reguleret på samme måde som glukose metabolisme, og for meget fruktose fra saccharose eller majs sirup, der kan omdannes til triglycerider og øge din krop fedt. Heldigvis er hele frugter har andre fytonæringsstoffer, der begrænser omdannelsen af fructose til kropsfedt.

Triglycerider

Kosten triglycerider er brudt ned i tyndtarmen, reformeret i triglycerider i tarmens celler og optages i dit blod som en del af lipoproteiner, som er komplekser af proteiner og fedt. Triglycerider kan være gemt i dit fedtvæv eller brudt ned for at producere fedtsyrer, der bruges til energi. Fedtsyre stofskiftet foregår primært i leveren, musklerne og hjertet, i en celle organel, der kaldes mitokondrier. Ligesom glukose, end-produkter af fedtsyre stofskiftet er kuldioxid, vand og ATP. Dog fuldstændig forbrænding af fedtsyrer til disse produkter også kræver, glucose, ellers ketoner er produceret.

Kolesterol

Kolesterol er ikke en energikilde, og kolesterol fjernelse er primært gennem din afføring. Kolesterol er en del af din galde, og det er en forløber til produktion af galdesyrer. High-density lipoprotein, eller HDL-kolesterol betragtes som "god" kolesterol, fordi denne type af kolesterol transporteres til leveren til galden produktion. Meget små mængder af kolesterol er brugt til at producere kønshormoner i dine kønskirtler. Kolesterol er også ændret og gemt i din hud. Ved eksponering for ultraviolette stråler fra solen, den modificerede kolesterol rejser til din lever og nyre, hvor det omdannes til vitamin D.

Ressourcer (1)

  • Lehninger Principper for Biokemi, Femte Udgave; David L. Nelson og Michael M. Cox

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

ADVERT

Mest populære