Sund Kost >> Ernæring

Problemer Med At Absorbere Vitamin B12

Skrevet af Abigail Adams; Opdateret December 27, 2018

B12-Vitamin er et vandopløseligt vitamin, som kroppen har brug for til vigtige funktioner, såsom at foretage røde blodlegemer og opretholde en sund nerve celler. De fleste mennesker får nok B12-vitamin ved at spise fødevarer med højt indhold af a-vitamin, herunder kød, æg, skaldyr og mælk. Fordi vitamin B12 er vigtigt, leveren butikker cirka tre til fem år' værd at sikre, at ingen mangler, der opstår. Nogle mennesker oplever problemer med at absorbere vitamin B12 og kræver medicinsk behandling for at få tilstrækkelige mængder.

Den normale Absorption af Vitamin B12

Efter at have spist fødevarer med vitamin B12, vitamin kombinerer med et protein, der produceres i maven, kaldes iboende faktor. Iboende faktor giver tyndtarmen til at absorbere vitamin lige før flytning af afføring i tyktarmen, ifølge Office for Kosttilskud. Efter absorption, vitamin bevæger sig til leveren for opbevaring indtil brug af kroppen.

Årsager til Nedsat Absorption

Nogle medicinske tilstande, der hæmmer absorptionen af vitamin B12. Så mange mennesker ældes, mister de evnen til nemt at absorbere vitamin B12 fra fødevarer. Dette er mest almindeligt hos personer over 50 år, noter Drugs.com. Mennesker med en historie af mave-tarm-kirurgi kan miste evnen til korrekt absorbere vitamin B12. Nogle fordøjelsessystemet lidelser, herunder inflammatorisk tarmsygdom og Crohn ' s sygdom, kan ikke absorbere B12-vitamin nok. En mangel på vitamin B12 kan forekomme med en tilstand, som kaldes perniciøs anæmi. Maven gør ikke en tilstrækkelig mængde af intrinsic faktor med perniciøs anæmi og uden iboende faktor, vitamin B12 rejser gennem mave-tarmkanalen uden at blive absorberet.

Symptomer på Vitamin B12-Mangel

Almindelige symptomer på lavt B12-vitamin omfatter træthed, vægttab, forstoppelse, svaghed og afdøde appetit. Uden udskiftning af vitamin B12, kan symptomerne forværres og omfatter forvirring, depression, problemer med balance og gang, demens og tab af hukommelse, ifølge Office for Kosttilskud.

Behandlingsmuligheder

Flere forskellige muligheder for at øge vitamin B12 niveauer for mennesker med svært ved at absorbere næringsstoffer. Ældre personer med en nedsat mængde af mavesyre, kan have gavn af at tage en multivitamin, der er tilsat B12. Folk med en vitamin B12-mangel, der lider ingen skadelige virkninger fra den betingelse, kan med fordel tage supplerende vitamin B12 af munden, ifølge Merck Manualer for Patienter og Pårørende. Symptomatisk mennesker uden evne til at absorbere vitamin B12 kræver intramuskulære injektioner at øge niveauet til det normale.

Om Forfatteren

Abigail Adams begyndte hendes freelance karriere i 2009, undervise andre om medicinske forhold og at fremme sundhed ved at skrive om sundhed og fitness publikationer. Hun er uddannet og godkendt som registreret sygeplejerske, der fik sin grad fra North Georgia College og State University.

ADVERT

Mest populære