Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er det Primære Formål for Vitamin K?

Du har brug for 14 vigtige vitaminer for at overleve. Ti af dem er vandopløselige vitaminer, som din krop har brug for i frisk forsyning hver dag, og fire af dem er fedt-opløselige vitaminer, som din krop kan gemme til senere brug. K-Vitamin er en af de fedt-opløselige vitaminer. Mens K-vitamin har flere biologiske funktioner, og dens primære rolle indebærer blod.

Vitamin K og Blod

Den vigtigste rolle for K-vitamin er blodprop dannelse, som indebærer specialiseret blodlegemer kaldes blodplader. Disse små celler, der cirkulerer i blodet og opdage eventuelle væv skader, som på en væv i stykker eller anden type skade. Når de opdager væv skader, blodplader sat gang i en kemisk reaktion, kaldes koagulationskaskaden, der får cellerne til at danne blodpropper, der forhindrer blodet i at strømme ud af de skader væv. K-Vitamin udgør en central del af koagulationskaskaden, og uden nok K-vitamin i dit blod kan størkne ordentligt.

Effekten af Mangel

Hvis du har en d-vitamin K mangel, vil du sandsynligvis udvikle symptomer relateret til unormal blødning. Fordi mangel forhindrer korrekt evne til at størkne, kan du opleve blødning efter en usædvanlig lang periode efter en skade. K-Vitamin øger også indre blødninger, så du kan let blå mærker eller udvikle store blå mærker, efter en relativt mindre skade. Du kan også se andre unormal blødning -- næseblod, blødende tandkød og blod i din afføring eller urin.

Andre Funktioner

K-Vitamin spiller også en rolle i andre aspekter af dit helbred. Osteoblaster, de celler, der indbetaler nyt knoglevæv, er afhængige af K-vitamin for at kunne fungere korrekt, og K-vitamin hjælper med at aktivere proteiner, som du har brug for til at træffe sunde knogler. K-Vitamin også aktiverer et protein, kaldet Gas6, som er nødvendig for ny cellevækst. Da Gas6 spiller også en rolle i nervesystemets udvikling, K-vitamin, kan også bidrage til sunde nerver.

Indtagelse Anbefalinger og Overvejelser

Din K-vitamin krav afhænger af dit køn -- mænd har brug for 120 mikrogram daglig, mens kvinder har behov for 90 mikrogram dagligt, ifølge University of Maryland Medical Center. Bladgrøntsager grønne grøntsager som spinat eller grønkål, er rige kilder af næringsstoffer og bakterier i fordøjelseskanalen også producere k-vitamin. Hvis du har udviklet symptomer på en vitamin-K-mangel, har du måske en underliggende tilstand, for eksempel, en manglende evne til at absorbere fedt, da fedt absorption er forpligtet til at absorbere vitamin K. Tal med din læge om dine symptomer til at hjælpe med at behandle en vitamin-K-mangel.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære