Sund Kost >> Kost

Forholdsregler for Selen

Selv om du har brug for det kun er i små mængder – 55 mikrogram hver dag – selen spiller en vigtig rolle i din krop. En række af de enzymer, der afhænger af tilstedeværelsen af dette mineral i deres struktur for at blive funktionel. Det enzym, der aktiverer skjoldbruskkirtlen hormon, og derfor er med til at regulere vækst og udvikling, indeholder selen, som gør enzymer, der fungerer som celle-beskyttende antioxidanter. Selen synes også at bistå med muskel metabolisme, sædproduktion og immunrespons. Men i lighed med andre mineraler, din krop kræver, for meget eller for lidt selen i dit system, kan påvirke din sundhed.

Indtagelse

Fisk, skaldyr og kød er rige kilder i kosten af selen. Frugt, grøntsager og korn indeholder varierende niveauer af dette mineral, afhængigt af selen-indholdet af jorden, hvor de blev dyrket. Hvis din kost har utilstrækkelig selen, din selen-afhængige enzym-aktivitet vil blive reduceret, og du kan opleve muskelsvaghed, eller en nedsat evne til at klare fysiologiske stressfaktorer. Toksicitet er en større bekymring end mangel, dog. Indtagelse af store mængder på én gang eller kronisk forbrug på mere end 400 mikrogram hver dag fører til symptomer på hår og negle skørhed, mave ubehag, træthed, hududslæt, forstyrrelser i nervesystemet og, med ekstrem toksicitet, død.

Kosttilskud

Med undtagelse af Brasilien nødder, der kan give mere end 500 mikrogram selen per ounce, selen-holdige kosttilskud bære en større risiko for sundhedsmæssige problemer end hele fødevarer. Kosttilskud, om de indeholder flere næringsstoffer eller selen af sig selv, kan få dig til at tage mere af dette mineral, end du har brug for optimal sundhed. Hertil kommer, at et kosttilskud er omfattet af produktionsfejl. For eksempel, i 2008, forbrugerne havde selen toksicitet, når de tillæg, de forbruges leveres dette mineral på mere end 200 gange foreslået daglige dosis. Udvise forsigtighed, når herunder kosttilskud i din kostplan – eller, endnu bedre, afhængige af hele fødevarer for din selenindtag – hjælper med at minimere din risiko for en overdosis.

Miljømæssige Eksponering

Selen er opstået i miljøet kan føre til toksicitet. Forbrænding af fossile brændsler, herunder kul, og industriel produktion, såsom gummi produktion, udledning af selen i miljøet. Indånding af selen-rige partikler forårsager irritation af luftveje, hoste, blodig næse og tab af lugt. Eksponering for selen forurening i miljøet, fører også til øjen-og hudirritation, gastrointestinale gener og hjerte-kar-problemer. Nogle former for selen er vandopløseligt og har potentiale til at bevæge sig gennem omgivelserne hurtigere end uopløseligt, mindre mobile former for dette element, og disse har en større risiko for usunde selen eksponering.

Overvejelser

Selen har udløst en interesse som potentiel kræft terapeutisk agent. Men i tillæg til dets potentiale for toksicitet, mineralsk warrants forsigtig, når du bruger det under sygdom. For eksempel, hudkræft forsøgspersoner, som tog selentilskud havde en større risiko for at udvikle diabetes. Desuden antioxidant egenskaber af selen kan også blande sig med stråling eller kemoterapi behandling i løbet af kræft.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære