Sund Kost >> Ernæring

Er Kartofler Gode Kulhydrater?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 27, 2018

De fleste næringsstof-rige indhold af komplekse kulhydrater som kartofler har et velkommen rolle i en sund kost. Desværre er virkningen af stivelse i kartofler, der kan placere dem i "dårlig carb" kategori for nogle mennesker. Mens raske personer kan tåle dem i moderate mængder, kulhydraterne i kartofler er ikke et godt valg for alle, der er diabetiker eller prediabetic eller har behov for at holde hendes blodsukker i balance.

Det Samlede Indhold Af Kulhydrater

Mængden af total kulhydrater omfatter alle sukker, stivelse og fibre, der findes i en kartoffel. Det samlede indhold af kulhydrater i en mellemstor kartoffel spænder fra 27 gram i røde og hvide kartofler til 34 g søde kartofler og 36.5 gram i russet kartofler. Voksne bør indtage 130 gram total kulhydrater dagligt, så spise en kartoffel leverancer fra 21 til 28 procent af hele din dag er kulhydrater.

Sukker og Stivelse

Russet, røde og hvide kartofler, der deler lignende sukker og stivelse profiler. En mellemstor kartoffel har 2 gram sukker og 23 til 30 gram stivelse. Søde kartofler har mere sukker -- 7 gram -- men om den samme mængde stivelse. Når de er fordøjet, både kulhydrater nedbrydes til simple sukkerarter glukose. Stivelse som regel tage længere tid at fordøje, så i de fleste komplekse kulhydrater, de må ikke forårsage en stigning i blodsukker. Men stivelsen i kartofler er lettere at nedbryde og fordøje end mange andre former for stivelse, ifølge Harvard School of Public Health.

Fiber

På den positive side, kartofler, som er gode kilder til kostfibre. En hel medium russet, hvid eller rød kartoffel har 3 til 4 gram og en sød kartoffel, har 5 gram fiber. Mænd bør indtage 38 gram, og kvinder har brug for 25 gram fiber dagligt. En hel mellemstore kartofler med 4 gram fibre af forbrugsstoffer 11 procent af mændene og 16 procent af kvinderne ' s anbefalede indtag. Som de fleste grøntsager, kartofler indeholder begge typer af fiber, opløselige og uopløselige. Uopløselige fibre forhindrer forstoppelse ved at tilføje bulk til afføring. Opløselige fibre hjælper med at sænke kolesterol og bliver gel-gerne i din mave, der fylder dig op og hjælper du føler dig fuld længere.

Glykæmisk Bedømmelse

Det glykæmiske indeks satser kulhydrater efter, hvor hurtigt de hæve blodsukkeret. Det glykæmiske bedømmelse af kartofler, der angiver, at deres høje indhold af stivelse gør dem til en "dårlig" carb. Enhver score over 70 er høj, hvilket tyder på de fødevarer, der forårsager en hurtig stigning i blodsukker. En bagt kartoffel har et glykæmisk score på 111. Kogte hvide kartofler, der er vurderet 82, mens søde kartofler har en score på 70. Hvis du er sund, at du kan tåle de høje glykæmiske fødevarer i moderation, men de er et dårligt valg for alle, der skal holde blodsukkeret i balance.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære