Sund Kost >> Kost

Gør en Kartoffel Har Kalium i Det?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret November 27, 2018

Selv om kalium er involveret i mange vigtige processer, dens vigtigste rolle er som en elektrolyt. Mineralet er opløst i en elektrisk ladet partikel, der virker i synergi med andre elektrolytter til at holde væsker og mineraler i balance på cellulær niveau og i hele din krop. Denne aktivitet hjælper med at opretholde en nerve -, muskel -, nyre og hjerte funktion. Mens du kan få betydelige mængder af kalium fra en bred vifte af fødevarer, frugt og grøntsager er nogle af de bedste kilder.

Indhold Af Kalium

Hele kartofler er en god kilde til kalium, fordi en gennemsnitlig størrelse prøven indeholder mere end 20 procent af næringsstoffer er daglig værdi. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, en mellemstor bagt kartoffel med huden giver omkring 170 kalorier, og 950 milligram af kalium eller 27 procent af den daglige værdi. Selv små kartofler er højt kalium-en lille bagt kartoffel med hud leverer cirka 135 kalorier og 760 milligram af kalium eller 22 procent af den daglige værdi. For lige under 300 kalorier, en stor bagt kartoffel med hud leverer 47 procent af den daglige værdi for kalium, eller mere end 1,640 milligram.

Hele Vs. Skrællet

De fleste af kalium, du får fra en kartoffel kommer fra dens kød. Ifølge USDA data, kødet af en gennemsnitlig størrelse bagt kartoffel forsyninger omkring 145 kalorier og 610 milligram af kalium eller 17 procent af den daglige værdi. Dog, den grøntsag er tynd hud er en mere koncentreret kilde til næringsstoffer, herunder kalium. Huden af en gennemsnitlig størrelse bagt kartoffel giver omkring 115 kalorier og lidt over 330 milligram af kalium eller 9 procent af den daglige værdi. Ounce til gram, en servering af bagt kartoffel med huden er næsten 30 procent højere i kalium end en servering af kød alene.

Stegte Kartofler

Den gennemsnitlige Amerikaner spiser 140 pund kartofler om året, eller det der svarer til en stor bagt kartoffel hver dag. I almindelighed, men Amerikanerne har tendens til at forbruge kartofler, for det meste i form af pommes frites eller chips. Selv om du stadig få en betydelig mængde af kalium fra en af disse fødevarer, de også give dig langt mere fedt, natrium og kalorier end bagte eller kogte kartofler. En lille servering af fastfood, pommes frites giver omkring 12 procent af den daglige værdi for kalium, eller lidt mere end det beløb, der i en servering af halvdelen en lille bagt kartoffel med huden. Servering af fries om, at 99 procent højere i fedt, 94 procent højere i natrium og 70 procent højere i kalorier, end den bagte kartoffel servering.

Overvejelser

Institute of Medicine of the National Academies anbefaler, at alle raske voksne, uanset alder eller køn, forbruge mindst 4,700 milligram af kalium per dag. Kosten undersøgelser viser, at den gennemsnitlige Amerikanske voksne får ca det halve beløb, dog. Relativt lav i kalorier, fedt og natrium, bagte kartofler er en ideel høj kalium valg af fødevarer. De giver også betydelige mængder af protein, kostfibre, jern, B-vitaminer og vitamin C. det er En mellemstore bagt kartoffel med hud afgiver omkring 4,6 gram protein og 4 gram fibre, samt 31 procent, 24 procent og 10 procent af den daglige værdier for vitamin B-6, C-vitamin og jern, hhv.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære