Sund Kost >> Ernæring

Gør en Kartoffel Har en Masse af Natrium?

Skrevet af Stephanie Chandler; Opdateret November 27, 2018

Forskere klassificere kartofler som kulhydrater. Selv om de tjener som den vigtigste kilde af energi til din krop, kulhydrater som kartofler er også centrum for kontroverser, fordi at spise for mange kan bidrage til vægtøgning. På plus side, men kartofler tjene som en glimrende kilde til kalium, C-vitamin og fibre med ingen kolesterol og meget lidt natrium.

Natrium i Almindelig Kartofler

En mellemstor russet kartofler, vejer omkring 213 gram, indeholder kun 11 mg natrium. Samme størrelse hvide kartofler indeholder omkring tre gange natrium, med 34 mg. En red potato af samme størrelse bidrager 38 milligram til dit daglige indtag. Selv om den søde kartoffel er ikke klassificeret i samme vegetabilske familie som den traditionelle kartofler, der er nævnt ovenfor, mange mennesker betragter det som en kartoffel og spise det i stedet for andre typer af kartofler. Søde kartofler har 118 mg natrium i samme 213-gram servering, som stadig betragtes som lavt natrium.

Lavt Indhold Af Natrium Retningslinjer

Tallene 11 og 34 virke som et lavt tal, men hvordan kan vi vide, hvad der er lidt eller meget salt, der er i en fødevare? Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration sæt retningslinjer for den mad, etiketter. Alle fødevarer, der indeholder mindre end 5 mg natrium per portion er klassificeret som salt - eller natrium-fri. En fødevare, der er klassificeret som meget lavt indhold af natrium indeholder 35 mg natrium eller mindre per portion. Lav-natrium fødevarer, må ikke indeholde mere end 140 mg natrium. Kartofler i deres naturlige form-hvilket betyder, at uden tilsat salt, ingredienser, eller forbindinger -- betragtes som lav-natrium fødevarer.

Hvorfor Begrænse Natrium?

Natrium er et mineral, der findes naturligt i mange fødevarer, herunder frugt og grøntsager. Din krop har brug for nogle natrium til at afbalancere mængden af vand i dine celler og stimulerer produktionen af nerveimpulser og muskelsammentrækninger. Faren kommer fra indtagelse af for meget natrium. Selv om de fleste raske mennesker kan tåle op til 2.300 mg natrium per dag, uden at blive udsat for negative virkninger, de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne, at alle voksne kan drage fordel af at reducere deres natrium indtag til 1.500 mg / dag eller mindre. At spise fødevarer med et naturligt lavt natrium, som kartofler, kan hjælpe dig med at opfylde dette mål.

Watch Out for Tilberedte Kartofler

Selv om kartofler bidrager med meget lidt natrium til dit daglige indtag, mange fødevarer, der er udarbejdet ved hjælp af kartofler er ikke lav-natrium. Franske kartofler indeholder ca 388 mg natrium i 100-grams servering, og mos kartofler har så meget som 485 mg i 1 kop. Nyd dine kartofler uden over-hengiver på natrium-eller at ofre smag. Kog, mikrobølgeovn eller stege dine kartofler, og i stedet for at drysse på salt, tilføje smag til med peber, rosmarin eller dild.

Om Forfatteren

Stephanie Chandler er en freelance skribent, hvis kandidatuddannelse i biomedicinsk videnskab og over 15 års erfaring i den videnskabelige og farmaceutiske erhverv give hende, med den viden at bidrage til sundhedsmæssige emner. Chandler har skrevet til virksomheder og små virksomheder siden 1991. Ud over at skrive videnskabelige artikler og procedurer, hendes artikler er publiceret på Overstock.com og andre hjemmesider.

ADVERT

Mest populære