Sund Kost >> Kost

Kartoffel Chips & Kolesterol

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

Den sprøde godhed af kartoffel chips, kombineret med deres lille størrelse, der gør det så nemt at spise mere end en portion. Selvom de har nogle reelle ernæringsmæssige værdi, kalorier, total fedt og salt-indhold hurtigt tilføje op, hvis du ikke er forsigtig. Den gode nyhed er, at de ikke indeholder kolesterol.

Grundlæggende

Mærkaten angiver, at en servering af kartoffel-chips er lig med 1 ounce, der kan være så få som 15 chips, afhængigt af størrelsen af den chip,. En portion almindelige kartoffel chips har cirka 154 kalorier, mens reduceret-fedt chips har ca 134 kalorier. Du vil få mindst 135 mg eller 10 procent af den anbefalede daglige indtag af natrium, hvis det ikke er en lav-salt brand. Den samme del har også 5 procent af den daglige indtagelse af folat, C-vitamin og K, samt 10 procent eller mere af din daglige kalium og vitamin E-og B-6.

Typer af Fedt

Fedt i kosten er af afgørende betydning, fordi de er nødvendige for at optage visse næringsstoffer, bære kolesterol gennem blodet, gør hormoner, holde nerverne fungerer, og fungere som en kilde til energi, når det er nødvendigt. Tricket er at give din krop hvad den har brug for i form af sunde, umættede fedtstoffer, der beskytter dit hjerte ved at sænke kolesterol. Begrænse eller undgå den såkaldte dårlige fedtstoffer -- mættede fedtstoffer, transfedtsyrer og kolesterol-fordi de forårsager betændelse og tilstopning arterier.

Total Fedt

Almindelige chips, har omkring 10 gram af det samlede fedt i en 1-ounce servering, mens low-fat mærker har 6 til 7 gram. Kontrollér mærkaten på de chips, du spiser, fordi beløbet varierer lidt fra det ene mærke til det næste. Holder dit daglige indtag af total fedt, at 20 til 35 procent af din samlede daglige kalorier. Hvis du spiser en 1-ounce servering af chips, der har 10 gram fedt, der er 90 kalorier, eller næsten 5% af den daglige kost, der har til 2.000 kalorier.

Kolesterol

Uanset om du vælger en regelmæssig eller fedtfattig kartoffel chips, du vil ikke få nogen kolesterol fra dem, fordi de vegetabilske olier, som bruges til at lave chips er kolesterol gratis og kartofler ikke er kolesterol. Selvom du ikke behøver at bekymre dig om kolesterol indhold i kartoffel chips, begrænse mængden af kolesterol i resten af din kost for at ikke mere end 300 mg dagligt. Den dårlige nyhed er, at chips ikke indeholder mættet fedt. Du kan forvente at få den samme mængde-1 til 2 gram -- af mættet fedt fra regelmæssig og fedtfattige kartoffelchips. Mængden af mættet fedt i din kost bør ikke overstige 7 procent af din samlede daglige kalorier.

Overvejelser

Bagt kartoffel chips har den fordel af at være lavere i alt fedt, og typisk mærker, har ikke nogen mættet fedt og kolesterol, men det er stadig bedst at tjekke mærkaten på de chips, du køber. Selv om de er stadig kolesterol gratis, nogle typer af kartoffel-chips fremstillet af tørrede kartofler har fordoble mængden af mættet fedt.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære