Sund Kost >> Kost

Er Kartofler Sunde Brød

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

Kartoffel brød har en struktur, der svarer til traditionelle brød, men det er lavet med en blanding af hvedemel og kartoffelmel. Visse kartoffel brød opskrifter kan være lavet med kartoffelmos eller tørret kartoffel flager. En skive kartoffel brød indeholder 85 kalorier, 1 gram fedt og spor af calcium, jern og kalium. Kartoffel brød leverer betydelige doser af folat og vitamin E som er godt.

Fiber

En skive kartoffel brød forsyninger 2 gram kostfibre, hvilket er mere end dobbelt så meget fiber i hvidt brød. Den daglige anbefalinger af fiber er 21 til 25 gram for kvinder og 30 til 38 gram for mænd. Herunder tilstrækkelige mængder af fibre i din daglige kost understøtter et sundt fordøjelsessystem og kan bidrage til at forebygge forstoppelse. Fiber har mere langsigtede sundhedsmæssige effekter. Regelmæssigt indtager nok fiber kan reducere din risiko for hjerte-kar-sygdomme og kan sænke dine chancer for at udvikle Type 2-diabetes. En høj-fiber kost kan styre din vægt ved at fylde dig op og bidrage til at forhindre overspisning, i henhold til MayoClinic.com.

Folat

En skive kartoffel brød forbrugsstoffer 48 µg folat, som er lidt mere end 10 procent af de 400 mikrogram du har brug for på en daglig basis. Det er også dobbelt så meget folat som en skive hvidt brød indeholder. Folat er et B-vitamin, der hjælper med produktion og vedligeholdelse af celler og er særligt vigtige under graviditet. Folat spiller en afgørende rolle i dannelsen af DNA og kan også forebygge skader på DNA, der kan føre til dannelsen af kræft, ifølge National Institutes of Health. Vitamin forhindrer, at visse misdannelser og hjælpestoffer i produktionen af røde blodlegemer, så godt.

E-Vitamin

En skive kartoffel brød giver 0.15 mg E-vitamin mod dit daglige behov af 15 mg, hvilket er betydeligt mere end 0,03 mg i en skive hvidt brød. Vitamin E er en antioxidant, der kan hjælpe med at beskytte kroppen mod de skadelige virkninger af frie radikaler. Frie radikaler skader dine celler, hvilket kan føre til kroniske helbredsproblemer som hjerte-kar-sygdomme og kræft. E-Vitamin understøtter et sundt immunsystem, og vitamin kan også hjælpe med at forhindre kognitiv tilbagegang samt, ifølge National Institutes of Health.

Tips

Udskift dine almindelige hvide brød, sandwich med kartofler og brød til en god dosis af næringsstoffer og en ny smag. Kartoffel brød indeholder mere jern, kalium, calcium og magnesium end hvidt brød. Smagen af kartoffel brød par, godt med magert kylling eller skinke, eller bruge brødet til at lave en grillet ost sandwich. Har en skive ristet kartoffel brød med peanut butter for et protein-pakket morgenmad, eller børste kogt kartoffel brød med olivenolie og top det med hakket hvidløg til en nærende skive hvidløg toast. Skær kartofler brød i små stykker, og dryp dem med olivenolie og tørrede urter. Bages terninger, indtil de er sprøde for at få et nærende parti af croutoner på toppen kastet en grøn salat eller skål af vegetabilske suppe.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære