Sund Kost >> Ernæring

Gør kaliumgluconat Fjerne Natrium i Kroppen?

Mineralerne natrium og kalium er både elektrolytter, der er nødvendige af kroppen. Elektrolytter kontrollere mængden af vand i kroppen, muskel funktion, pH-niveauer og andre vitale processer. Selvom natrium er nødvendigt for normale funktioner, høje niveauer kan føre til for højt blodtryk, hvilket belaster hjertet. Kalium kan bidrage til at fjerne overskydende natrium og dermed hjælpe med at kontrollere blodtryk niveauer. Kaliumgluconat er en kalium supplement, der kan øge kalium i blodet.

Kalium Funktioner

Kalium udfører en række biologiske funktioner, såsom at opbygge proteiner, der kontrollerer syre-base balance, opbygge muskler, at opretholde kroppens normale vækst og til at nedbryde og udnytte kulhydrater. De fleste fødevarer indeholder nogle kalium. Grøntsager, kød, frugt og mejeriprodukter er gode kilder til kalium i kosten. Når der er for lidt kalium i kroppen, en tilstand kendt som hypokaliæmi, der er kendetegnet ved muskelsvaghed, unormal hjerterytme og forhøjet blodtryk, kan forekomme. For meget kalium, kan forårsage en tilstand kendt som hyperkaliæmi, der er karakteriseret ved abnorm og farlige hjerte rytmer.

Natrium Funktioner

Din krop har brug for natrium til at kontrollere blod volumen og blodtryk, og for den korrekte funktion af muskler og nerver. MedlinePlus konstaterer, at høje niveauer af natrium i kosten kan øge blodtryk og føre til en ophobning af væske i dem med nyresvigt, skrumpelever eller kongestiv hjerteinsufficiens. Raske voksne bør indtage ikke mere end 2.300 mg natrium om dagen, ifølge MedlinePlus. American Heart Association bemærker dog, at omkring 98 procent af Amerikanerne bruger mere end to gange den anbefalede mængde af natrium.

Kaliumgluconat

Selvom det ikke er en erstatning for at opretholde en sund mængde af natrium, tidskrævende højere niveauer af kalium i kosten kan hjælpe med at udvise mere natrium gennem urinen, noter American Heart Association. Kaliumgluconat er en supplerende form af kalium, der anvendes til at øge kalium i blodet. Det kan bruges til at hæve lav kalium niveauer, der er forbundet med diarré, opkastning, hormon problemer eller vanddrivende brug. Fordi kaliumgluconat rejser kalium niveauer i kroppen, kan det bruges til at fjerne natrium fra kroppen.

Sundhed Overvejelser

Du bør ikke bruge kaliumgluconat, hvis du har en urinvejsinfektion, nyresvigt, mavesår, Addison ' s sygdom, ukontrolleret diabetes, alvorlige forbrændinger eller hvis du er dehydreret, i henhold til Drugs.com. WebMD bemærker, at du bør tage kaliumgluconat med et helt glas vand og et måltid mad for at undgå maveproblemer, og du bør ikke ligge ned i mindst 10 minutter efter du har taget det. Tabletter bør ikke tygges, knuses eller suges, som dermed slipper for hele dosis på én gang. Bivirkninger kan omfatte gas, diarré, kvalme eller dårlig mave.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

Foto Credits

  • George Doyle/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære