Sund Kost >> Kost

Positive Effekter af morgenmadsprodukt

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret: November 19, 2018

Morgenmad ofte er udråbt som den vigtigste måltid på dagen, og det er sandt, uanset om du fylde op på sund museli eller sukker-pakket korn. Men den mad, du vælger, i morgen vil sætte dig resten af dagen, så det betaler sig at vælge en sund korn, der kan holde dig fuldt ud og give de næringsstoffer, du har brug for.

Vægt og Sult

Når du spiser korn i morgen, du er mindre tilbøjelige til at opleve trang til usunde, højt kalorieindhold og højt fedtindhold fødevarer senere på dagen. Ifølge undersøgelser fra International Journal of Obesity, springe den morgen måltid er forbundet med fedme samt med nedsat vitalitet og nedsat social, følelsesmæssig og mental sundhed funktion. Således, det er bedre at spise en skål af enhver type korn i morgen end at springe morgenmad – men du kan op for fordelene ved at vælge en nærende række.

Ernæring

Morgenmad korn er den fjerde største kilde af tilsat sukker i AMERIKANSKE fødevarer, kun overgået af sodavand, desserter og slik, ifølge en April 2012 artikel i Atlanterhavet. Stadig, nogle af korn giver næringsstoffer. En kop tør klid korn tilbyder næsten 4 gram protein og 7 gram kostfibre med mindre end 7 gram sukker, for eksempel. En halv kop tør havregryn er en anden sunde valg, med mere end 5 gram protein og 4 gram fibre og mindre end et halvt gram sukker.

Sundhedsmæssige Effekter

Fordelene ved at spise nærende korn til morgenmad går ud over, opholder sig fuld og undgå fedme. Fiber-rig på kornprodukter, som havregryn og klid, kan fremme en god mave-tarm-sundhed og mindske risikoen for højt blodtryk, højt kolesteroltal og tyktarmskræft, noter MealsMatter.org. Du vil få endnu mere fiber pr servering af spise korn med bær, og du kan øge protein og calcium indholdet af dit måltid ved at tilføje et lavt fedtindhold eller fedtfrie mælk eller yoghurt. Protein-rige måltider tendens til at være mere mættende end dem, der er rige på kulhydrater eller fedt, ifølge forskning offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition.

Praktiske Fordele

Korn har også en række fordele, som er helt adskilt fra sundhed og ernæring. Som en nonperishable mad, det er økonomisk, let at opbevare, nemme at tilberede og nem at transportere. At få alle disse fordele sammen med de positive sundhedsmæssige egenskaber, studere ernæring etiketter omhyggeligt og vælg morgenmadsprodukter med fuldkorn ingredienser, højt fiber og protein tæller og lave mængder af sukker.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære