Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Birkes Sundt?

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret 12 December 2018

Valmue frø kan betragtes som en garniture til salater og brød, men disse små, sprøde frø pakke en betydelig dosis af næringsstoffer, selv i små mængder. Essentielle mineraler som zink, jern og calcium er i lige et drys af flavorful birkes.

Zink

En teskefuld af birkes-eller omtrent lige så mange som du kan finde på toppen af en valmue frø bagel -- pakker med 0,2 milligram zink. Små mængder af zink er af afgørende betydning for menneskers sundhed, ifølge det AMERIKANSKE National Library of Medicine, der anbefaler, mellem 8 og 11 mg zink dagligt for de fleste mennesker. Kvinder har brug for lidt mere zink end mænd. Zink hjælper med at styrke immunsystemet, blodprop blod, behandling af forkølelse, fremme skjoldbruskkirtel funktion og afværge nedre luftvejsinfektioner. Dette metal er også bruges til behandling af vision sygdomme som macula degeneration, som kan føre til blindhed. Lav zink niveauer har været forbundet med en række sundhedsmæssige betingelser, herunder depression, mandlig infertilitet og type 2-diabetes.

Jern

Jern er et nødvendigt mineral i den menneskelige krop. En teskefuld af birkes giver 0,3 milligram jern. De fleste mænd har brug for mellem 8 og 11 mg jern dagligt, ifølge det AMERIKANSKE National Library of Medicine. Piger i alderen 9 og 13 og kvinder, 51 og ældre kræve 8 mg jern om dagen, mens kvinder i alderen mellem 14 og 50 år mellem 15 og 18 mg jern. Jern hjælper kroppen med at gøre hæmoglobin og myoglobin, ilt-transporterende proteiner, der findes i de røde blodlegemer og muskler hhv. Hver eneste celle i den menneskelige krop indeholder jern.

Calcium

Der er 40 mg calcium i 1 tsk birkes. Hver dag, voksne, der har brug for mellem 1.000 og 1.200 mg kalcium, som er en af de mest essentielle mineraler for mennesker. Det hjælper kroppen til at opbygge knogler og tænder, blodprop blod, regulere nerve signaler og muskel funktion, opretholde en normal hjerterytme, og frigivelsen af forskellige kemikalier. Spise valmue frø med D-vitamin-rige fødevarer -- blandet med laks i en salat, brød på berigede korn eller kombineret med æg -- at absorbere så meget calcium som muligt.

Advarsler

Det tyske Institut for risikovurdering, rapporterede i 2006, at valmue frø blev fundet at indeholde forhøjede niveauer af morfin, i potentielt farlige mængder, især for gravide kvinder. Det er værd at bemærke, at valmue frø, der stammer fra valmue planter, kan eventuelt udløse et positivt resultat for opiater på en drug test, ifølge Beth Israel Deaconness Medical Center. Disse frø kan registrere dig som et positivt resultat for heroin på dopingtest til op til 60 timer efter indtagelse af en meget stor mængde -- mindst flere birkes bagels' værd -- af dem. Den BIDMC rapporter, men de nye regler har rejst test cut-off-niveau for at minimere sådanne falske positiver.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

ADVERT

Mest populære