Sund Kost >> Ernæring

Er Popcorn Høj i Kulhydrater?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 07 December, 2018

Popcorn er en hel korn og en god kilde til fiber. Det er høj i kulhydrater og kan hæve dit blodsukker, især hvis du spiser en masse i et møde. På den anden side er det også lav i kalorier, så du kan forbruge en relativt stor mængde af almindelig popcorn uden væsentlig indvirkning på din samlede indtag af kalorier.

Kulhydrat Indhold

En 2 1/2-cup servering af luft-poppet popcorn indeholder 70 kalorier og 16 gram kulhydrater, herunder 3 gram fiber. Ved at tælle kulhydrater, trække fiber fra den samlede kulhydrater, da det ikke er fordøjet, og efterlader dig med 13 gram kulhydrater for denne servering af popcorn, som er 4 procent af den daglige værdi for kulhydrater. Et kulhydrat, der tjener til diabetikere bør indeholde ca 15 gram kulhydrater, og de fleste diabetikere forbruge mellem 45 og 65 gram kulhydrater pr måltid.

Glykæmisk Indeks

Det glykæmiske indeks er et værktøj, der vurderer effekten af carbohydrat-holdige fødevarer på din blodsukker niveauer. Jo højere glykæmisk index i en fødevare, jo mere sandsynligt det er at få dit blodsukker til spike, når du spiser det. Popcorn er betragtet som en høj-GI fødevarer, da det har et glykæmisk indeks på 72.

Begrænsende Indvirkning på blodsukkeret

Du kan begrænse effekten af høj-GI fødevarer, som popcorn på dit blodsukker ved at spise mindre af det og spise det sammen med fødevarer, der har et lavt glykæmisk indeks eller ikke indeholder meget kulhydrat. Prøv at spise popcorn sammen med peanuts, et glas skummetmælk, æble-skiver eller rå gulerod til at begrænse dens effekt på dit blodsukker.

Overvejelser

Mikrobølge popcorn er ikke så sunde, som luft-poppet popcorn eller popcorn, du foretager på komfuret, da poserne er fyldt med kemikalier, der kan være knyttet til kræft, og de kan begrænse effektiviteten af vacciner, og imitation smøraroma kan medføre sundhedsskadelige effekter, herunder lunge-sygdom, bemærker, en artikel om AARP hjemmeside. Enten luft-pop dine popcorn eller pop det i en almindelig papirpose i mikrobølgeovn, og top den med en lille mængde af din favorit krydderi. Kanel, karry, chili pulver, Parmesanost og taco seasoning er alle lækre muligheder. Tilføje en lille mængde af oliven olie eller smeltet kokosolie øger fedt, men disse er forholdsvis sunde typer af fedt, og de hjælper toppings til at holde fast. Hvis du kan lide dine popcorn lidt sødt, så prøv at blande et parti med en spsk ahornsirup.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære